Οι φωτογράφοι βρίσκονται εκεί που πρέπει να για να «πιάσουν» με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τα πιο σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα σε όλο τον κόσμο. Οι πιο αντιπροσωπευτικές εικόνες των τελευταίων ημερών έχουν κάποια βασικά συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, και πόνο. Ανεξάρτητα από τις πολλές δυσκολίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, όλα εκείνα δηλαδή που κάνουν τη ζωή μας να έχει κάποιο νόημα.

Το γεγονός ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις είναι αποδεδειγμένο. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Φλόριντα, ΗΠΑ: Έκπληξη για την μη αναμενόμενη ποινή

Ο Nikolas Cruz, που το 2018 είχε σκορπίσει τον τρόμο στο Λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας του Πάρκλαντ σκοτώνοντας 17 άτομα, φαίνεται έκπληκτος καθώς κάθεται στο τραπέζι της υπεράσπισης για την ετυμηγορία στη δίκη του στο δικαστήριο της κομητείας Broward στο Fort Lauderdale, στη Φλόριντα. Ο Cruz καταδικάστηκε, τελικά, σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή για το μακελειό που προκάλεσε, μια ποινή που του επιβλήθηκε αφού οι ένορκοι ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν ομόφωνα ότι ο Cruz πρέπει να εκτελεστεί.

Κερτς, Κριμαία: Πύρινη κόλαση στη γέφυρα της Κριμαίας

Έντονες φλόγες και καπνοί πάνω από τη γέφυρα της Κριμαίας που συνδέει τη ρωσική ηπειρωτική χώρα και τη χερσόνησο της Κριμαίας πάνω από το στενό του Κερτς. Οι ρωσικές αρχές δηλώνουν ότι βόμβα φορτηγού προκάλεσε πυρκαγιά και μερική κατάρρευση της γέφυρας που συνδέει τη ρωσοκρατούμενη Κριμαία με τη Ρωσία, από την οποία τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Η γέφυρα αποτελεί βασική αρτηρία ανεφοδιασμού για την παραπαίουσα πολεμική προσπάθεια της Μόσχας στη νότια Ουκρανία.

Κρονστάνδη, Ρωσία: Μια όχι και τόσο συνηθισμένη βόλτα

Η πλώρη του σοβιετικού υποβρυχίου K-3 «Leninsky Komsomol» μεταφέρεται με πλατφόρμα κατά μήκος του δρόμου από την προβλήτα της Κρονστάνδης, πόλη έξω από την Αγία Πετρούπολη, στο μουσείο όπου θα συναρμολογηθεί με την πρύμνη. Το K-3 «Leninsky Komsomol», το πρώτο πυρηνικό υποβρύχιο της Σοβιετικής Ένωσης ναυπηγήθηκε το 1957 και εδρεύει στον Βόρειο Στόλο του Σοβιετικού Ναυτικού στην περιοχή του Μουρμάνσκ. Το 1967, ενώ διέσχιζε τη Νορβηγική Θάλασσα, 39 μέλη του πληρώματος του Κ-3 έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά στα διαμερίσματα της πλώρης.

Γιανγκόν, Μιανμάρ: Το τέλος της βουδιστικής σαρακοστής

Βουδιστές πιστοί και μοναχοί προσεύχονται στη δημοφιλή παγόδα Shwedagon κατά τη διάρκεια της ημέρας της πανσελήνου του Thadingyut, η οποία σηματοδοτήσει το τέλος της βουδιστικής σαρακοστής, την περασμένη Κυριακή, στη Γιανγκόν στη Μιανμάρ. Το φεστιβάλ Thadingyut πραγματοποιείται στο τέλος της βουδιστικής νηστείας που σηματοδοτεί την κάθοδο του Βούδα από τον ουρανό.

Τεργέστη, Ιταλία: Μια θάλασσα… από ιστιοπλοϊκά

Εντυπωσιακή άποψη των ιστιοπλοϊκών σκαφών που συμμετέχουν στην 54η έκδοση της παραδοσιακής ρεγκάτας «Barcolana», στον κόλπο της Τεργέστης, στη βορειοανατολική Ιταλία. Η Barcolana είναι μια ιστορική διεθνής ιστιοπλοϊκή ρεγκάτα που διοργανώνεται από τον ιστιοπλοϊκό όμιλο Società Velica di Barcola e Grignano στον κόλπο της Τεργέστης τη δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου. Πρόκειται, μάλιστα, για μία από τις πιο πολυσύχναστες ιστιοπλοϊκές ρεγκάτες στον κόσμο.

Ζαπορίζια, Ουκρανία: Το δάκρυ, που δεν σταματά να κυλάει

Ο 76χρονος Mucola Markovich σκουπίζει ένα δάκρυ καθώς στέκεται δίπλα σε ένα από τα πρώην κατοικήσιμα κτίρια στη Ζαπορίζια, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές μετά από ρωσική επίθεση σε κατοικημένη περιοχή στην πόλη της Ουκρανίας.

Uthai Sawan, Ταϊλάνδη: Στην πυρά για το τελευταίο ταξίδι

Στο αποτεφρωτήριο οδηγήθηκαν τα άτυχα παιδιά και εκπαιδευτικοί που έχασαν την ζωή τους μετά την πρωτοφανή επίθεση σε παιδικό σταθμό στο Uthai Sawan, στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη, όταν ένας πρώην αστυνομικός εισέβαλε την Πέμπτη (06/11) στον παιδικό σταθμό όπου πήγαινε το παιδί του, σκοτώνοντας δεκάδες παιδιά προσχολικής ηλικίας και δασκάλους.

Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Το μέλλον είναι εδώ

Ένας άνδρας κοιτάζει το XPeng X2, ένα ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί που αναπτύχθηκε από την αεροπορική θυγατρική της XPeng, Inc, με έδρα την Γκουανγκζού, να δοκιμάζεται μπροστά από την περιοχή της Μαρίνας στο Ντουμπάι. Η επίδειξη της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε με άδειο πιλοτήριο, αλλά η εταιρεία λέει ότι πραγματοποίησε πέρυσι επανδρωμένη πτητική δοκιμή του οχήματος δύο επιβατών.

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ: Ένα φεγγάρι που μοιάζε με πάκμαν

Η εντυπωσιακή πανσέληνος του Χάντερ την περασμένη Κυριακή, ανατέλλει πίσω από το Μνημείο της Ουάσινγκτον, στην Ουάσινγκτον, δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για ένα τεράστιο πάκμαν, που είναι έτοιμο να ξεκινήσει το παιχνίδι. Πρόκειται για την πρώτη πανσέληνο μετά τη φθινοπωρινή ισημερία, η οποία σηματοδοτεί την άφιξη των ψυχρότερων μηνών στο βόρειο ημισφαίριο. Σε υψηλότερα γεωγραφικά πλάτη στο βόρειο ημισφαίριο, το φεγγάρι φαινόταν μεγαλύτερο από τις πανσελήνους των καλοκαιρινών μηνών, καθώς παρέμενε σχετικά χαμηλά πάνω από τον ορίζοντα.

Βρυξέλλες, Βέλγιο: Η αυθόρμητη κίνηση ενθουσιασμού και χαράς

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, αριστερά, μιλάει με τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Τζ. Όστιν ΙΙΙ κατά τη διάρκεια ομαδικής φωτογραφίας των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες για την αξιολόγηση της κατάστασης στην Ουκρανία, καθώς η συμμαχία δεσμεύτηκε την Τετάρτη να παραδώσει περισσότερες προμήθειες αεράμυνας στη χώρα.