Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ εκτιμούν ότι οι ουκρανικές υπηρεσίες δολοφόνησαν την κόρη του Αλεξάντερ Ντούγκιν, ο οποίος θεωρείται το «μυαλό του Πούτιν».

Σύμφωνα με τους nytimes.com, Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει την εκτίμηση ότι ενδεχομένως ορισμένα μέλη της ουκρανικής κυβέρνησης να οργάνωσαν τη δολοφονία της 29χρονης Ρωσίδας δημοσιογράφου και κόρης του εθνικιστή φιλοσόφου Αλεξάντερ Ντούγκιν, Ντάρια, μέσω επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Παράλληλα, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ξεκαθαρίζουν ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν εμπλοκή στην αιματηρή επίθεση ούτε παρείχαν πληροφορίες στις ουκρανικές δυνάμεις. Από την πλευρά της, η Ουκρανία, αρνείται την οποιαδήποτε ανάμιξη στη δολοφονική επίθεση σε βάρος της Ντάρια Ντούγκιν.

Επίσης, μπορεί η Ρωσία να μην έχει ακόμη προχωρήσει σε κίνηση αντεπίθεσης μετά τη δολοφονία, οι ΗΠΑ όμως, εκφράζουν την ανησυχία ότι αυτού του είδους οι συμβολικής σημασίας επιθέσεις μπορεί να προκαλέσουν τη διενέργεια επιθέσεων κατά υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ουκρανίας.

Η δολοφονία της δημοσιογράφου δείχνει, σύμφωνα με τους NYT, ότι η Ουκρανία μπορεί να προκαλέσει χτυπήματα σε υψηλόβαθμες τάξεις Ρώσων ενώ πρόκειται για μια από τις πιο αιματηρές δολοφονίες στη διάρκεια του πολέμου.