Ο πίνακας «Mama Goes to Market» του Βρετανο-Νιγηριανού ράπερ Skepta πωλήθηκε σε δημοπρασία σύγχρονων έργων τέχνης του οίκου Sotheby’s, «Contemporary Curated» στην τιμή των 81.900 αγγλικών λιρών.

Ο πίνακας, που είναι το πρώτο έργο του ράπερ, ζωγραφίστηκε αρχικά από τον Skepta το 2020, σε διάστημα μιας εβδομάδας. Αλλά αργότερα, το επιμελήθηκε ξανά όταν το παρουσίασε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο γαλλικός οίκος μόδας Givenchy σε συνεργασία με τον γραφίστα Chito. Ο Chito έβαζε την υπογραφή του σε όλα τα αντικείμενα που είχαν φέρει οι προσκεκλημένοι μαζί τους, και έτσι το σύμβολο του γραφίστα προστέθηκε στον πίνακα, όπως επίσης και του συναδέλφου του Slawn και του δισκογραφικού παραγωγού και DJ Goldie αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το έργο απεικονίζει τρεις Αφρικανές, η μία από τις οποίες μεταφέρει ένα παιδί στην πλάτη της. Οι διοργανωτές της δημοπρασίας είχαν εκτιμήσει ότι θα πωληθεί έως 60.000 αγγλικές λίρες τελικά όμως πουλήθηκε 22.000 αγγλικές λίρες πάνω από την αρχική εκτίμηση.

Αν και ο αγοραστής δεν έχει γίνει γνωστός στο κοινό, ο ράπερ Skepta είπε στους Financial Times ότι ελπίζει ότι είναι είτε ο Αμερικανός ράπερ, επιχειρηματίας και παραγωγός Jay-Z είτε ο Αμερικανός stand-up κωμικός και ηθοποιός Dave Chapelle.