Ο άσχημος καιρός στην Γάζα δεν σταμάτησε χιλιάδες υποστηρικτές του PFLP (Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης) που συγκεντρώθηκαν στο μεγαλύτερο στάδιο της πόλης, κυματίζοντας κόκκινες σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα με τα οποία καλούσαν τους Παλαιστίνιους να συνενωθούν.

Το Λαϊκό Μέτωπο (PFLP) κάλεσε χθες, ημέρα της 43ης επετείου από την ίδρυσή του, τις αντίπαλες παρατάξεις Χαμάς και Φάταχ του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς να συμφιλιωθούν το ταχύτερο δυνατόν.

Η οργάνωση, η οποία αντιτίθεται στις ειρηνευτικές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με το Ισραήλ, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παράταξη στην Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ). Επέκρινε με σφοδρότητα τις ηγεσίες της Φάταχ και της Χαμάς.

Ο Τζαμίλ Ματζνταλάουι, ηγετικό στέλεχος του Μετώπου, είπε στην ομιλία του ότι ο Αμπάς πρέπει να επανεξετάσει συνολικά την πολιτική του, ειδικά όσον αφορά το μέλλον της ειρηνευτικής διαδικασίας: «Ο συνεχιζόμενος Παλαιστινιακός διχασμός, που προέκυψε από τις διαφωνίες Χαμάς-Φάταχ, ήταν μια δύσκολη και περίπλοκη στιγμή. Άνθρωποι που έχουν συμφέροντα είναι περιχαρείς με τον πολιτικό χωρισμό της Γάζας και της Δυτικής Όχθης».