Ένα ζευγάρι από το Ουισκόνσιν των ΗΠΑ μετέτρεψε τη συλλογή του με περισσότερα από 13.000 ειδώλια γατών και έργα τέχνης με θέμα τα αιλουροειδή σε μουσείο, πιο συγκεκριμένα σε «mewseum» για να συγκεντρώσει χρήματα σε καταφύγια ζώων.

Ο Σον Ρέντνερ και η Χίλαρι Σίγκερ Ρέντνερ είπαν ότι αναμόρφωσαν το υπόγειο του σπιτιού τους στο Menomonee Falls, ώστε να μπορούν να αυξήσουν τον αριθμό των ειδωλίων γάτας που εκτίθενται στο σπίτι, γνωστό και ως «Redner’s Rescued Cat Figurine Mewseum», από 4.000 το 2020 σε 7.000 φέτος τον Ιούλιο.

«Αυτό είναι το μόνο που κάνουμε. Αυτό το μουσείο έχει κυριεύσει τη ζωή μου» είπε ο Ρέντνερ στο WTMJ-TV. Το ζευγάρι προσφέρει ξεναγήσεις στο σπίτι του την τρίτη Κυριακή κάθε μήνα ή την τέταρτη Κυριακή και τα έσοδα από τις περιηγήσεις διατίθενται σε τοπικά καταφύγια για γάτες.

Το ζευγάρι είπε ότι ο απώτερος στόχος του είναι να δημιουργήσει ένα καφέ και ένα μουσείο για γάτες για να στεγάσει τη συλλογή του, η οποία περιλαμβάνει 5.000 ακόμη αγαλματίδια, τα οποία φυλάσσονται σε αποθήκη.

Redner's Rescued Cat Figurine Mewseum

A cat figurine museum inside a Menomonee Falls home has nearly doubled in size from 4,000 pieces on display to 7,000 since it opened in August 2020. READ: https://bit.ly/3BnxTE8

Posted by TMJ4 News on Wednesday, July 27, 2022

«Ο στόχος μου είναι να τα μεταφέρω όλα αυτά σε ένα καφέ όπου θα μπορούμε να έχουμε γάτες που θα υιοθετούνται, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να πιουν ένα φλιτζάνι καφέ και να παίρνουν στο σπίτι μια γάτα. Το μουσείο θα είναι ξεχωριστό τμήμα» είπε ο Ρέντνερ.

Όπως μεταδίδει το Αθηναίκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το ζευγάρι ξεκίνησε να συλλέγει ειδώλια γάτας το 2018 και τώρα επισκέπτεται διάφορα καταστήματα λιανικής πώλησης, εκπτώσεις και υπαίθριες αγορές κάθε Σαββατοκύριακο για να βρει νέα κομμάτια για το «mewseum» του.

Ο Σον Ρέντνερ και η Χίλαρι Σίγκερ Ρέντνερ ελπίζουν να κατακτήσουν τελικά το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη συλλογή αντικειμένων που σχετίζονται με γάτες. Το ρεκόρ κατέχει αυτή τη στιγμή η Κάρμεν ντε Αλντάνα, η οποία κατέχει 21.321 αντικείμενα.