Δεν υπάρχουν ενδείξεις ή πληροφορίες ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ασταθής ή σε κακή υγεία, δήλωσε ο διευθυντής της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς, εν μέσω φημών ότι η υγεία του Ρώσου προέδρου, ο οποίος κλείνει τα 70, επιδεινώνεται και ίσως πάσχει από καρκίνο.

Ο Μπερνς υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν κάτι τέτοιο για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, και μάλιστα αστειεύτηκε λέγοντας ότι φαινόταν πως «παραείναι υγιής».

«Υπάρχουν πολλές φήμες για την υγεία του προέδρου Πούτιν και από όσο μπορούμε να πούμε είναι εντελώς υγιής» είπε χαρακτηριστικά ο Μπερνς στο Φόρουμ Ασφαλείας του Άσπεν στο Κολοράντο, σύμφωνα με το BBC.

Απαντώντας στα γέλια του ακροατηρίου, πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται για επίσημη τοποθέτηση.

Ο Γουίλιαμ Μπερνς, ο οποίος υπηρέτησε ως πρεσβευτής στη Μόσχα, είπε ότι παρακολουθούσε και είχε συνδιαλλαγές με τον Ρώσο ηγέτη για περισσότερες από δύο δεκαετίες. «Ο κ. Πούτιν πιστεύει πολύ στον έλεγχο και τον εκφοβισμό» και αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν αμβλυθεί την τελευταία δεκαετία καθώς ο κύκλος των συμβούλων του έχει συρρικνωθεί, είπε ο επικεφαλής της CIA.

«Είναι πεπεισμένος ότι το πεπρωμένο του ως ηγέτης της Ρωσίας είναι να αποκαταστήσει τη Ρωσία ως μεγάλη δύναμη. Και πιστεύει ότι το κλειδί για να γίνει αυτό είναι να αναδημιουργηθεί μια σφαίρα επιρροής στη γειτονιά της Ρωσίας και δεν μπορεί να το κάνει αυτό χωρίς να ελέγξει την Ουκρανία» είπε καταλήγοντας ο Γουίλιαμ Μπερνς.

Χθες, νέα σενάρια «φούντωσαν» για την υγεία του Βλαντιμίρ Πούτιν, όταν κατέβηκε από το αεροπλάνο στην Τεχεράνη κουτσαίνοντας και έσερνε το πόδι του στο κόκκινο χαλί το οποίο είχαν βάλει για την άφιξη του.