Με δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair (CL415) ενίσχυσε η Ελλάδα τη Γαλλία, όπου μαίνονται τις τελευταίες μέρες μεγάλες δασικές πυρκαγιές οι οποίες έχουν κάνει στάχτη περισσότερα από 27.000 στρέμματα δάσους.

Ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκαφών ζητήθηκε από την ίδια τη Γαλλία, η οποία ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε άμεσα και τα 2 Canadair πέταξαν από τη Θεσσαλονίκη στην Gironde προκειμένου να επιχειρήσουν στις μεγάλες πυρκαγιές.

Τα Canadair έφτασαν στην Γαλλία, σήμερα προκειμένου να συνδράμουν στις δασικές megafires που έχουν ξεσπάσει στη χώρα. Τα αεροσκάφη απογειώθηκαν 18:10 τοπική ώρα και μέχρι πριν από λίγο ήταν ακόμη στον αέρα. καθώς επιχειρούν στην περιοχή της ΝΙΜ.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν έκανε σχετική ανάρτηση με την οποία τόνιζε πως η «αλληλεγγύη είναι ευρωπαϊκή». Συγκεκριμένα, έγραψε πως: «Η αλληλεγγύη είναι ευρωπαϊκή: πριν από ένα χρόνο, όταν η Ελλάδα αντιμετώπιζε τρομερές πυρκαγιές, κινητοποιηθήκαμε ως Ευρωπαίοι. Σήμερα το μεσημέρι αεροσκάφη των ελληνικών δυνάμεων έφτασαν στα νότια της χώρας για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών μας».