Ένα σοκαριστικό δυστύχημα σημειώθηκε στην Δανία, καθώς ένα βαγόνι σε τρενάκι λούνα παρκ αποκολλήθηκε με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένα 14χρονο κορίτσι. Το περιστατικό σημειώθηκε στη περιοχή Όρχους που βρίσκεται δυτικά της Δανίας.

Μάλιστα, ο διευθυντής του λούνα παρκ «Τίβολι Φρίχεντεν», Χένρικ Ράγκμποργκ Όλσεν, δήλωσε ότι το δυστύχημα σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 13.00, τοπική ώρα, όταν ένα από τα βαγόνια αποκολλήθηκε από το τρενάκι «Κόμπρα». «Το πίσω μέρος έσπασε και κρεμόταν από το υπόλοιπο τρενάκι», είπε χαρακτηριστικά στο τηλεοπτικό κανάλι TV2.

Έτσι, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, από την αποκόλληση του βαγονιού σκοτώθηκε ένα κορίτσι 14 ετών, ενώ ένα 13χρονο αγόρι τραυματίστηκε στο χέρι. Το πάρκο έκλεισε και όλοι οι επισκέπτες απομακρύνθηκαν.

Στο ίδιο τρενάκι, που φτάνει σε ύψος τα 25 μέτρα και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 70 χιλιομέτρων, είχε σημειωθεί άλλο ένα ατύχημα το 2008. Τότε, αποκολλήθηκε το μπροστινό μέρος με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά τέσσερα άτομα. Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το ατύχημα οφειλόταν σε κατασκευαστικό λάθος.