Ένα βίντεο κυκλοφορεί στα social media και δείχνει μια ομάδα ανθρώπων να χτυπά άγρια έναν Ασιάτη μέσα σε σταθμό του μετρό στο Μανχάταν. Το βίντεο, που φαίνεται να έχει γυριστεί στον σταθμό Fulton Street, δείχνει δύο άντρες να χτυπούν το θύμα στο πρόσωπο και ένα τρίτο να τον κρατά ακίνητο.

Ένας από τους δράστες χαστουκίζει τον άντρα στο πρόσωπο. Ένας δεύτερος αρχίζει στη συνέχεια να του ρίχνει γροθιές στο κεφάλι. Οι νεαροί πανηγυρίζουν και χειροκροτούν τις ενέργειές τους.

Μέχρι και το βράδυ της Κυριακής δεν ήταν σαφές αν το περιστατικό ερευνάται ως έγκλημα μίσους εναντίον ενός Ασιάτη, ένα πρόβλημα ιδιαίτερα έντονο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Τις εικόνες ανάρτησε το Asian Crime Report στον λογαριασμό του στο Twitter την Κυριακή και έκανε retweet το NYPD Asian Hate Crimes Task Force, καλώντας το θύμα να επικοινωνήσει μαζί τους.

Ολόκληρο το βίντεο ωστόσο δημοσιεύτηκε σε έναν άλλον λογαριασμό την Παρασκευή, συνοδευόμενο με την κατηγορία ότι ο άντρας που δέχεται την άγρια επίθεση είχε προσπαθήσει να επιτεθεί σεξουαλικά σε ένα κορίτσι στο τρένο. Σε αυτό το βίντεο κάποιος ακούγεται να λέει: «Εσύ που αγγίζεις κορίτσια, εσύ που αγγίζεις κορίτσια – μικρές αδερφές και μαμάδες και όλα. Βρωμιάρη», σύμφωνα με τη NY Post.

Ένας από τους άντρες που χαστούκισε τον Ασιάτη ακούγεται να λέει ότι έχει κόρη προτού το χέρι του χτυπήσει το πρόσωπο του θύματος. «Έχω μια κόρη. Αν οι αστυνομικοί με βάλουν μέσα, θα πληρώσω μόνος μου την εγγύηση».

Οι αστυνομικοί ερευνούν το βίντεο και το περιστατικό.