Δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian αναφέρει ότι ο «πατέρας» του WikiLeaks θα πρέπει να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον της Βρετανικής δικαιοσύνης.

Επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο 39χρονος Αυστραλός είναι πιθανόν να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους μετά την καταβολή εγγύησης ύψους 100.000-200.000 στερλινών. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι θα πρέπει να εγγυηθούν για εκείνον.

Ο συνήγορος του Μαρκ Στέφενς δεν επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς της Guardian δηλώνοντας ότι «προς το παρόν δεν έχω καταλήξει σε καμιά συμφωνία με την αστυνομία».

Ο Στέφενς τόνισε χθες ότι έχει επαφές με την Βρετανική αστυνομία για να κανονίσει μια συνάντηση με τον πελάτη του, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις βρίσκεται στην Βρετανία.

Σύμφωνα με το BBC, η Βρετανική αστυνομία έλαβε χθες νέο ένταλμα σύλληψης από την αστυνομία της Σουηδίας κατά του Ασάνζ για κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης εναντίον δύο γυναικών τον περασμένο Αύγουστο. Το πρώτο σουηδικό ένταλμα σύλληψης είχε λάθη στην διατύπωσή του.