Στη φυλακή οδηγήθηκε ένας άντρας, ο οποίος υποστήριξε πως κατέβαζε υλικό παιδικής πορνογραφίας προκειμένου να εκβιάζει παιδόφιλους και να τους αποσπά χρήματα. Ο Matthew Ellis Atkins καταδικάστηκε από δικαστήριο της Αυστραλίας, έχοντας προηγουμένως παραδεχτεί την κατοχή του υλικού.

Ο Atkins, πατέρας ο ίδιος, εντοπίστηκε με 52 εικόνες γυμνών κοριτσιών προεφηβικής ηλικίας, στις 25 Φεβρουαρίου. Στη διάρκεια της έρευνας ο 49χρονος υποστήριξε ότι τις είχε ψάξει και είχε κατεβάσει το υλικό παιδικής πορνογραφίας για να ταυτοποιεί παιδόφιλους online.

Σκόπευε στη συνέχεια να εκβιάζει τους παιδόφιλους για να τους αποσπά χρήματα.

Ο άντρας σε γενικές γραμμές διέγραψε τις φωτογραφίες αργότερα και όταν έγινε η έρευνα πίστευε ότι δεν είχε καμία, σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος του στο δικαστήριο.

Ανεξαρτήτως της πρόθεσής του όμως, συνέβαλε στην πρόκληση βλάβης στα παιδιά, είπε ο αστυνομικός Nathan Lockett στο δικαστήριο.

Το δικαστήριο αποδέχτηκε ότι ο Atkins δεν έκανε χρήση των εικόνων για τη δική του σεξουαλική ικανοποίηση, όμως προσπαθούσε να εκβιάζει ανθρώπους που «σίγουρα» χρησιμοποιούσαν τις εικόνες για τον σκοπό αυτό.

«Αν χρησιμοποιήσεις τον ανθρώπινο πόνο ως μια μορφή δολώματος ή νομίσματος, αυτό είναι πολύ ενοχλητικό για το δικαστήριο», είπε ο δικαστής, όπως σημειώνει η Daily Mail. «Απλώς δεν είναι αποδεκτό να αναλαμβάνεις έναν τέτοιο ρόλο».

Ο Atkins καταδικάστηκε σε φυλάκιση 9 μηνών με μια περίοδο τριών μηνών χωρίς αναστολή.