Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι, Λουίτζι Ντι Μάιο, από την ερχόμενη Δευτέρα η Ιταλία θα ξανανοίξει την πρεσβεία της στο Κίεβο.

«Ο πρέσβης μας, Πιερ Φραντσέσκο Τζάτζο, έφτασε στο Κίεβο μετά από δεκάωρο ταξίδι που ξεκίνησε από το Λβιβ, όπου είχε μεταφερθεί προσωρινά, μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ήμασταν από τους τελευταίους που έφυγαν από το Κίεβο, είμαστε από τους πρώτους που επιστρέφουν», υπογράμμισε ο Ντι Μάιο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι «πρέπει να αφεθεί πάντα ανοικτός ένας δίαυλος επικοινωνίας με τη Ρωσία», διότι «ο πόλεμος θα σταματήσει μόνον με μια πολιτική λύση».

Πέραν της ιταλικής πρεσβείας, μέσα στο επόμενο διάστημα θα λειτουργήσει και πάλι η γαλλική πρεσβεία στην ουκρανική πρωτεύουσα, ενώ σειρά παίρνουν και άλλες πρεσβείες που έχουν εκφράσει τη διάθεσή τους να ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους στο Κίεβο.

Η Γαλλία θα μεταφέρει πίσω «πολύ σύντομα» την πρεσβεία της στην Ουκρανία στο Κίεβο από το Λβιβ, γνωστοποίησε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν στον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα σε τηλεφωνική επικοινωνία των δύο αξιωματούχων, την περασμένη Πέμπτη (14/4).

Η γαλλική πρεσβεία μεταφέρθηκε στο Λβιβ στις αρχές Μαρτίου, ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.