Την κατάσταση που επικρατεί στην Σανγκάη ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το σκληρό lockdown με στόχο την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού περιγράφει Έλληνας που ζει στην πόλη. «Οι βαρβαρότητες είναι μεμονωμένες» τονίζει.

Ο Αλέξανδρος Οικονόμου, κάτοικος της Σαγκάης μίλησε το πρωί της Παρασκευής (15/4) στην ΕΡΤ υπογραμμίζοντας: «Στο σπίτι μου είμαι πολύ ήρεμα έως βαρετά. Μπορείς να βγεις στον περιβάλλοντα χώρο της πολυκατοικίας, αλλά εξαρτάται από τα κρούσματα σε κάθε πολυκατοικία».

«Υπάρχουν άνθρωποι που παραγγέλνουν φαγητό αλλά λόγω κρουσμάτων στην πολυκατοικία τους, δεν το παραδίδουν παραμένουν στα ράφια και σαπίζουν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η δαγκάνα της Κίνας είναι παραδοσιακό όπλο το οποίο υιοθετήθηκε από την αστυνομία για να μην υπάρξει βία και για να ακινητοποιείται ο κόσμος χωρίς να του επιτίθονται» επεσήμανε σχολιάζοντας τις εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και δείχνουν αστυνομικούς να αρπάζουν ανθρώπους.

«Ο νόμος εδώ είναι για όλους, οι βαρβαρότητες αυτές είναι λίγες ή μεμονωμένες καθώς μιλάμε για μία πολή με 24.000.000 κατοίκους» δήλωσε και συμπλήρωσε «δεν μπορείς να δείχνεις τις καφρίλες που γίνονται στην Ελλάδα και να λες α αυτό είναι η Ελλάδα».

«Η οικονομία έχει παγώσει έναν βαθμό» διευκρινίζει και εξηγεί «ο κόσμος δεν έχει απηυδήσει τόσο από την καραντίνα αλλά από το ότι δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα τελειώσει». «Μας δίνουν δωρεάν self test και έρχονται κάτω από το σπίτι για να κάνουμε δωρεάν PCR» υπογραμμίζει.

Εξηγώντας το εύρος των σκληρών μέτρων ο Αλέξανδρος Οικονόμου επισημαίνει πως «είναι σαν να λέμε στην Αττική γίνεται χαμός και lockdown αλλά στον Πειραιά είναι κομπλέ».