Διαπραγματεύσεις με τη ρωσική πλευρά για την ανταλλαγή 169 στρατιωτών της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας που αιχμαλωτίστηκαν στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ βρίσκονται σε εξέλιξη, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας έκανε την ανακοίνωση μέσω της εφαρμογής Telegram, επικαλούμενο τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, Ντένις Μοναστίρσκι. Οι στρατιώτες είχαν συλληφθεί στις 8 Απριλίου με το Κίεβο να υπογραμμίζει πως τους απήγαγαν.

«Το Τσέρνομπιλ είναι μια τραγική σελίδα στην ιστορία μας. Δυστυχώς, πρέπει να δηλώσουμε πως 169 στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς αιχμαλωτίστηκαν εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Σήμερα, ορισμένοι από αυτούς, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, βρίσκονται στο έδαφος της Λευκορωσίας και άλλοι έχουν μεταφερθεί στη Ρωσία. Πήγαμε στο σημείο όπου κρατούνταν. Ένα υπόγειο χωρίς φως, χωρίς την ικανότητα να επικοινωνήσουν κανονικά. Τους στερήθηκαν όλα τα μέσα επικοινωνίας στο διάστημα που βρίσκονταν εκεί. Έπειτα, τους μετέφεραν. Δυστυχώς, δεν μπορώ να ξέρω ποια είναι η μοίρα τους», δήλωσε ο Μοναστίρσκι.

Αποκάλυψε, δε, πως «διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να τους ανταλλάξουμε, αλλά αντιλαμβανόμαστε πως κάτι τέτοιο είναι πιθανό να συμβεί μονάχα αφού τελειώσει η ενεργή φάση των εχθροπραξιών», κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας.