Η Τουρκία ανοίγει και πάλι την πρεσβεία της στην Ουκρανία στην πρωτεύουσα Κίεβο, αφού την είχε μεταφέρει προσωρινά το Μάρτιο για ασφάλεια στα σύνορα με τη Ρουμανία, ανακοινώθηκε από την πρεσβεία.

«Είχαμε προσωρινά μεταφέρει τις δραστηριότητές μας στην πόλη Τσερνίβτσι, η οποία είχε γίνει το κέντρο επιμελητείας των προσπαθειών εκκένωσης. Σήμερα επιστρέψαμε στο Κίεβο, στο σπίτι μας», ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, το βράδυ η πρεσβεία της Τουρκίας στην Ουκρανία μέσω του λογαριασμού της στο Ίντερνετ.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι NTV, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η πρεσβεία επανέλαβε τις δραστηριότητές της στην ουκρανική πρωτεύουσα από σήμερα το πρωί.

Η Άγκυρα είχε μεταφέρει την πρεσβεία της στις 11 Μαρτίου στο Τσερνίβτσι, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από τα ρουμανικά σύνορα.

Η Τουρκία είχε απομακρύνει το προσωπικό της πρεσβείας της «για λόγους ασφαλείας», είχε εξηγήσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, καθώς ο ρωσικός στρατός πλησίαζε στην ουκρανική πρωτεύουσα.