Δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει πως ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς και Ουκρανοί διαπραγματευτές, εμφάνισαν συμπτώματα δηλητηρίασης μετά από συνάντηση που είχαν στο Κίεβο, μέσα στον Μάρτιο.

Το αμερικανικό Μέσο επικαλείται πηγές από άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Σημειώνεται πως ο Αμπράμοβιτς, μετά τη συνάντηση στην ουκρανική πρωτεύουσα, μετέβη στη Μόσχα και στο Λβιβ, ενώ φέρεται να ήταν «παρών» και σε άλλες περιοχές όπου πραγματοποιήθηκαν διαπραγματεύσεις.

Όσο για τα συμπτώματα και ο Ρώσος ολιγάρχης, αλλά και κάποια μέλη της ουκρανικής αποστολής είχαν κόκκινα μάτια, δάκρυα και ξεφλούδισμα του δέρματος σε πρόσωπο και χέρια.

Κατηγορούν τους «σκληροπυρηνικούς» της Μόσχας

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι δεν είχε υπάρξει κίνδυνος για τη ζωή του Αμπράμοβιτς και των Ουκρανών διαπραγματευτών που είχαν τα συγκεκριμένα συμπτώματα, ενώ για το περιστατικό η πλευρά που έδωσε τις πληροφορίες υποστηρίζει πως ευθύνονται οι «σκληροπυρηνικοί» της Μόσχας οι οποίοι δεν θέλουν να δοθεί λύση στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, Δυτικοί ειδικοί εξέτασαν το συμβάν και είπαν ότι είναι δύσκολο να αποφανθούν αν τα συμπτώματα οφείλονται σε χημικό ή βιολογικό παράγοντα ή σε κάποιου είδους ηλεκτρομαγνητική-ραδιολογική επίθεση.

Ο ρόλος του Αμπράμοβιτς στον πόλεμο της Ουκρανίας αποτυπώνεται και στο σημερινό δημοσίευμα των Times. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι φέρεται μέσω του Ρόμαν Αμπράμοβιτς να έδωσε ένα μήνυμα στον Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Ρώσο πρόεδρο να απαντάει οργισμένα πως «θα συντρίψει» τους Ουκρανούς.