Άγρια δολοφονία σημειώθηκε στη Νέα Υόρκη με θύμα μια ομογενή από την Τήλο, την 29χρονη Ειρήνη Σπαντοπανάγου, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της μια ημέρα μετά την επίθεση με μαχαίρι μέσα στο σπίτι της από τον πρώην σύζυγό της.

Σύμφωνα με το fox5ny.com το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο (12/3) ενώ οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, βρήκαν δύο γυναίκες, ηλικίας 22 και 29 ετών, οι οποίες φέρεται να μαχαιρώθηκαν από έναν 34χρονο. Σύμφωνα με την αστυνομία, μετά την επίθεση ο άνδρας προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Και οι τρεις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, με την 29χρονη να υποκύπτει στα τραύματά της την επόμενη ημέρα.

H 29χρονη Ειρήνη ζούσε στην περιοχή Μασαπίκουα του Λονγκ Άιλαντ μαζί με την μόλις 17 μηνών κόρη της Αλέσια, που απέκτησε στη διάρκεια του σύντομου γάμου της με τον 34χρονο με τον οποίο ήταν σε διάσταση στο τελευταίο διάστημα, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ειδησεογραφικά μέσα, σύμφωνα με τη dimokratiki.gr.

Μάλιστα υπάρχει βίντεο από κάμερα ασφαλείας διπλανού σπιτιού στο οποίο ακούγονται οι φωνές και οι εκκλήσεις για βοήθεια της 29χρονης, κατά την στιγμή της επίθεσης από τον 34χρονο πρώην σύζυγό της. Στο ίδιο βίντεο ακούγονται οι φωνές και της 22χρονης την οποία επίσης τραυμάτισε ο φερόμενος ως δράστης και όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ υπήρξε σύντροφός του, μετά τη λήξη του γάμου του με την άτυχη Ειρήνη.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης οι γείτονες που άκουσαν τις δύο γυναίκες να καλούν σε βοήθεια, ειδοποίησαν την αστυνομία η οποία έφτασε σε λίγα λεπτά μαζί με άνδρες των πρώτων βοηθειών εντοπίζοντας αιμόφυρτους και τους τρεις, τις δύο κοπέλες και τον δράστη.

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία της Τήλου

Συγκλονισμένη είναι η δωδεκανησιακή ομογένεια της Αμερικής αλλά και η τοπική κοινωνία της Τήλου για την άγρια δολοφονία της 29χρονης Ελληνοαμερικανίδας, την οποία θυμούνται οι κάτοικοι ως μικρό παιδί να επισκέπτεται τακτικά το νησί με τους γονείς της.

Όπως δήλωσε στη Δημοκρατική η δήμαρχος της Τήλου Μαρία Καμμά, η 29χρονη ήταν ενεργό μέλος της δωδεκανησιακής παροικίας ενώ οι γονείς της, όπως και οι παππούδες της, ήταν ιδιαίτερα αγαπητοί στο νησί.

Σήμερα Πέμπτη 17 Μαρτίου, οι συγγενείς και οι φίλοι της Ειρήνης, θα συγκεντρωθούν για το τελευταίο αντίο, ενώ αύριο Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 9.30 π.μ. στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου Νέας Υόρκης θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία.

Οι συγγενείς της άτυχης Ειρήνης, άνοιξαν ερανικό λογαριασμό στον ιστότοπο www.gofundme.com και έθεσαν ως στόχο την συγκέντρωση τουλάχιστον $100.000 για την κάλυψη των εξόδων της νοσηλείας και της κηδείας της, καθώς επίσης και για την ανατροφή της μικρής της κόρης Αλέσια.