Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ώστε να συζητηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία, καθώς η εισβολή της Ρωσίας λαμβάνει νέες διαστάσεις, ύστερα από την απόφαση να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις στις αντιμαχόμενες πλευρές.

Έτσι, η συνεδρίαση θα γίνει τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, ενώ θα συμμετάσχουν αξιωματούχοι του τμήματος ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ και της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας πραγματοποιείται, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Πάνω από 300.000 πρόσφυγες

Περισσότεροι από 300.000 πρόσφυγες έχουν φύγει από την Ουκρανία, ενώ οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί δραματικά.

Χαρακτηριστικά, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ίλβα Γιόχανσον, προσερχόμενη στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ που συγκαλέστηκε εκτάκτως στις Βρυξέλλες, σημείωσε ότι σχεδόν μισό εκατ. άτομα έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, ενώ βρίσκουν καταφύγιο κυρίως στη Πολωνία και την Ουγγαρία.