Η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας ανέφερε ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν όταν ρωσική οβίδα έπληξε ένα νοσοκομείο στο Vuhledar στην περιοχή του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία. Στους τραυματίες φέρεται να περιλαμβάνονται έξι γιατροί, μεταδίδει ο Guardian.

Η Ουκρανία ανέφερε ακόμα ότι η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει 203 επιθέσεις από την αρχή της ημέρας, με τις μάχες να διεξάγονται σε ολόκληρη σχεδόν την επικράτεια, μεταδίδει το Reuters.

Σε ξεχωριστή ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, που εκδόθηκε στις 14:00 τοπική ώρα, αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ένα ρωσικό ελικόπτερο K-52 και τρία ελικόπτερα κοντά στο Gostomel καταρρίφθηκαν στην περιοχή του Κιέβου.

Επίθεση σε κτήριο που στεγάζει υπηρεσία πληροφοριών του στρατού

Στο μεταξύ ο δημοσιογράφος του buzzfeed.com, Κρίστοφερ Μίλερ, ανέφερε σε tweet ότι, σύμφωνα με ενημέρωση από στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών, πύραυλος έπληξε κτήριο που στεγάζει την υπηρεσίας πληροφοριών του στρατού. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα πόσοι είναι οι νεκροί

Πύραυλοι από τη Λευκορωσία

Ο ίδιος ανέφερε ότι σύμφωνα με επίσημη αναφορά του δυνάμεων του στρατού της Ουκρανίας εκτοξεύθηκαν βαλλιστικοί πύραυλοι από την Λευκορωσία στην Ουκρανία.