Σοκάρουν τα πλάνα από κάμερα ασφαλείας σε δρόμο της Βρετανίας και τα οποία δείχνουν ένα αυτοκίνητο να φεύγει με μεγάλη ταχύτητα από γέφυρα και να προσγειώνεται πάνω σε δέντρα, από μεγάλο ύψος. Αυτή επίσης είναι η στιγμή που ο οδηγός του οχήματος (ο οποίος είχε βρεθεί με υψηλή περιεκτικότητα σε κοκαΐνη στον οργανισμό του) στην ουσία οδηγεί την κοπέλα του στο θάνατο μιας και εκείνη δεν κατάφερε να βγει ζωντανή από το αυτοκίνητο.

Η κάμερα στην άκρη του δρόμου δείχνει ένα VW Golf που οδηγούσε ο Andrew Vowles, 35 ετών, να σπάει τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και να πέφτει από ύψος 22 ποδιών από έναν δρόμο στη νότια Ουαλία τον Νοέμβριο του 2020. Τα πλάνα παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης

Ο Vowles κατάφερε να ξεφύγει από τα συντρίμμια στον κόμβο Coryton στο Κάρντιφ, αλλά η κοπέλα του Danielle Andrews, 28 ετών, πέθανε.

Το υλικό ήταν ικανό για την καταδίκη του

Ο Vowles, καταδικάστηκε σε φυλάκιση επτά ετών και έξι μηνών για το δυστύχημα και επίσης του απαγόρευσαν την οδήγηση για οκτώ χρόνια και εννέα μήνες. Θα πρέπει να κάνει εκτεταμένες εξετάσεις οδήγησης για να πάρει ξανά την άδεια του.

Η βραδινή έξοδος του ζευγαριού εξελίχθηκε σε τραγωδία αφού το ζευγάρι έφυγε από το ξενοδοχείο τους τις πρώτες πρωινές ώρες. «Τα φανάρια ήταν κόκκινα για 14 δευτερόλεπτα καθώς ο κατηγορούμενος ταξίδευε προς το μέρος τους με ταχύτητα πάνω από 100 χλμ./ώρα».

Το αυτοκίνητο χτύπησε στο κράσπεδο προτού διασχίσει δύο λωρίδες κυκλοφορίας, τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και εν τέλει βρεθεί στον αέρα. Η Andrews που ήταν μαμά τεσσάρων παιδιών, έμεινε μέσα στο αυτοκίνητο φορώντας τη ζώνη ασφαλείας, ενώ ο Vowles περπάτησε στο αυτοκινητόδρομο A470.

Η οικογένεια του θύματος είπε ότι δεν είχε λάβει καμία «έκφραση λύπης» από τον Vowles ή μια εξήγηση γιατί ξαφνικά επιτάχυνε από το κόκκινο φανάρι στη γέφυρα του δρόμου.

Ο δικαστής Ρίτσαρντ Ουίλιαμς είπε στον Βόουλς: «Οδηγήσατε σε ευθεία γραμμή και φύγατε από το οδόστρωμα παραβιάζοντας ένα κόκκινο φανάρι που ήταν μπροστά σας για 14 δευτερόλεπτα. Αυτή η σύγκρουση εξηγείται μόνο ως αποτέλεσμα εσκεμμένης κακής οδήγησης με υπερβολικές ταχύτητες σε αντίξοες καιρικές συνθήκες».