Με ειρωνικά σχόλια αντιμετώπισε η Μόσχα τις πληροφορίες σε διεθνή μέσα ενημέρωσης για «εισβολή» στην Ουκρανία, σύμφωνα με τα οποία επρόκειτο να γίνει στις 03:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης 16 Φεβρουαρίου. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, κάλεσε τους Ουκρανούς που πιστεύουν κάτι τέτοιο να μείνουν ξύπνιοι για να δουν τι θα συμβεί.

«Καλύτερα να βάλουν ξυπνητήρια εκείνη την ώρα και να δουν οι ίδιοι τι θα συμβεί», ειρωνεύτηκε ο Πεσκόφ σε δηλώσεις του στο RIA Novosti λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Την απάντηση αυτή την έδωσε όταν ρωτήθηκε αν οι Ουκρανοί μπορούν να κοιμηθούν ήσυχοι ή αν πρέπει να ανησυχούν, σύμφωνα με το RT.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βλαντιμίρ Πούτιν σχολίαζε αναφορές σε δυτικά ΜΜΕ – κυρίως σε ταμπλόιντ της Βρετανίας – σύμφωνα με τις οποίος η Ρωσία θα πραγματοποιούσε «εισβολή» στην Ουκρανία στις 03:00 τοπική ώρα τα ξημερώματα της Τετάρτης. Τα μέσα ενημέρωσης επικαλέστηκαν ανώνυμες πηγές από αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ.

Είχε προηγηθεί το επίσης ειρωνικό σχόλιο του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος φέρεται να αναρωτήθηκε αν η ακριβής ώρα της «εισβολής» έχει δημοσιευτεί στον δυτικό Τύπο.