Πέθανε η Ισπανίδα διεμφυλική ηθοποιός Isabel Torres, ύστερα από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο σε ηλικία 52 ετών. Όπως αναφέρει το AFP, η ακτιβίστρια υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ και πρωταγωνίστρια της επιτυχημένης σειράς «Veneno», απεβίωσε νικημένη από τον καρκίνο.

Μάλιστα, πέθανε στην ίδια ηλικία με την προσωπικότητα που υποδυόταν, την Κριστίνα Ορτίθ, γνωστή ως «La Veneno» της δεκαετίας του 1990, τη ζωή της οποίας πραγματεύεται η σειρά.

«Αντίο Ιζαμπέλ. Ως μέλη της οικογένειάς της και φίλοι, υποφέρουμε απίστευτα από την απώλειά της, όμως γνωρίζουμε ότι, όπου κι αν είναι, θα διασκεδάζει όπως εκείνη μονάχα γνώριζε να κάνει», αναφέρεται στον επίσημο λογαριασμό στο Instagram της ηθοποιού.

Η Torres γεννήθηκε στο ισπανικό αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων, ενώ τον Νοέμβριο, είχε αποχαιρετήσει τους «ακολούθους» της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξηγώντας πως οι γιατροί της είχαν πει ότι της απέμεναν δύο μήνες ζωής. Έμαθε ότι είχε καρκίνο το 2018, την ίδια χρονιά που είχε επιλεγεί για να ερμηνεύσει τη «La Veneno».

«Εάν τα καταφέρω, θα επανασυνδεθώ. Και εάν δεν τα καταφέρω, θα είναι χαρά που σας γνώρισα, που υπήρξα μαζί σας και που έζησα αυτήν την τόσο όμορφη εμπειρία που ονομάζουμε ζωή», είχε δηλώσει τότε, σε ένα συγκινητικό βίντεο.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η ηθοποιός είχε παίξει σε πολλές ταινίες, όμως έγινε διάσημη χάρη στο «Veneno», σειρά που προβλήθηκε στην Ισπανία τον Οκτώβριο του 2020 κι έπειτα από λίγους μήνες στην πλατφόρμα HBO.

Ήταν «μια υπέροχη ηθοποιός που μας συγκίνησε όλους», έγραψε η υπουργός Ισότητας της Ισπανίας Ιρένε Μοντέρο. «Αναπαύσου εν ειρήνη, έφυγες πολύ γρήγορα», συμπλήρωσε στη συνέχεια.