Μέσα στο κλίμα έντασης μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, μια μονάδα εθελοντών στο Κίεβο αποφάσισε να κάνει ασκήσεις και να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο πολέμου με τους Ρώσους. Πήραν, λοιπόν, τα ξύλινα όπλα τους ανά χείρας.

Τα μέλη των ουκρανικών εδαφικών αμυντικών δυνάμεων καλούν εδώ και καιρό τους πολίτες να ενωθούν μαζί τους. Έτσι, άρχισαν να διδάσκουν ορισμένα πράγματα και ως εκ τούτου μοίρασαν ψεύτικα όπλα. Βέβαια, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του στρατού των ΗΠΑ, η Ρωσία έχει συγκεντρώσει 130.000 στρατιώτες στα σύνορα και εξελιγμένα οπλικά συστήματα.

Αυτή η ομάδα συστήθηκε πρόσφατα, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ και στις τάξεις της βρίσκονται και πρώην στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ενώ φέρεται να υπάρχει και συνεργασία με τον στρατό της χώρας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας «Daily Mail». Στόχος των ιδρυτών της ομάδας είναι να ξεπεράσει τις 100.000 μέλη ώστε αν χρειαστεί να μπορέσουν να συνδράμουν προστατεύοντας κυρίως μη στρατιωτικούς στόχους στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας.

Ο Κόνσταντιν Σέβτσουκ, 43 ετών πολίτης της Ουκρανίας, ο οποίος υπηρέτησε έναν χρόνο μεταξύ του 2014 και του 2015 στην περιοχή Ντόνμπας, υποστήριξε πως δεν είχε καμία επαφή έκτοτε με τον στρατό. Εμφανίστηκε, όμως, «ανήσυχος» για το τί μπορεί να συμβεί. «Δεν ταιριάζει με τον τρόπο ζωής μου, δεν ήθελα να το κάνω, αλλά τώρα η κατάσταση είναι τέτοια που θεωρώ πως είναι απαραίτητο», υποστήριξε. Άλλοι τόνισαν πως θέλουν να προετοιμαστούν σε περίπτωση που γίνει πόλεμος. Άλλοι, πάλι, περίμεναν καιρό να ενταχθούν σ’ ένα τέτοιο σώμα καθώς έχουν αναπτύξει ενδιαφέρον για τα όπλα τα προηγούμενα χρόνια.

Άλλες παρόμοιες ομάδες, πάλι, χρησιμοποιούν όπλα από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και παλαιότερα προκειμένου να βοηθήσουν τους εθελοντές να εξοικειωθούν με το τί μπορεί να συναντήσουν σε περίπτωση που υπάρξει ένοπλη σύγκρουση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.