Νέο «μαύρο ρεκόρ» θανάτων που αποδίδονται στη νόσο που προκαλεί ο κορονοϊός κατέγραψε την Παρασκευή η Ιταλία. Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, 360 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους ενώ καταγράφηκαν και 186.253 νέα κρούσματα.

Σημειώνεται πως στον αριθμό των θυμάτων της Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, συμπεριλαμβάνονται και 27 θάνατοι που δεν είχαν ενσωματωθεί στον απολογισμό τις περασμένες ημέρες.

Από την αρχή της πανδημίας, το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται σε 8.356.514 ενώ οι νεκροί είναι 140.548.

Επί του παρόντος, οι θετικοί στον ιό είναι 2.398.828.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 1.679 ασθενείς με κορονοϊό, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους νοσηλεύονται 18.019.

Ιταλία κορονοϊός

Οι ασυμπτωματικοί δεν θα περιλαμβάνονται στην καταγραφή ασθενών που εισάγονται στα νοσοκομεία

Παράλληλα, σήμερα στην χώρα αποφασίσθηκε ότι οι ασυμπτωματικοί ασθενείς που βρίσκονται στα νοσοκομεία, στο εξής δεν θα συμπεριλαμβάνονται στον συνολικό αριθμό των μολυσθέντων από τον ιό, οι οποίοι χρήζουν νοσηλείας.

Βάσει των στοιχείων της τελευταίας εβδομάδας, η μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων σημειώνεται στις ηλικίες 20 με 29 ετών, και 10 με 19 ετών.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, δε, η μικρή βορειοδυτική περιφέρεια Βάλε Ντ΄Αόστα, στα σύνορα με την Γαλλία, πρόκειται να μετατραπεί σε «πορτοκαλί ζώνη», λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Στην τελευταία έρευνα που πραγματοποιήθηκε, τέλος, από τον ιταλικό υπουργείο Υγείας και το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας, στις 3 Ιανουαρίου, η μετάλλαξη όμικρον ανιχνεύθηκε στο 81% των περιστατικών Covid-19.