Μία οφθαλμαπάτη σε αυτοκινητόδρομο της Ατλάντα, στις ΗΠΑ, είναι υπεύθυνη για τουλάχιστον δέκα ατυχήματα φέτος, με τους οδηγούς να μην προλαβαίνουν να μπουν σωστά στην επίμαχη στροφή και φορτηγά να καταλήγουν πεσμένα στη μία πλευρά τους.

Πρόκειται για στροφή στον αυτοκινητόδρομο 285 έξω από την Ατλάντα, στη Τζώρτζια. Η στροφή είναι πολύ απότομη, οι οδηγοί αιφνιδιάζονται κι έτσι είναι πολλά τα περιστατικά απώλειας ελέγχου του οχήματος και ατυχημάτων.

Το Τμήμα Μεταφορών της πολιτείας της Τζώρτζια ασχολείται πλέον σοβαρά με το θέμα ύστερα από έρευνα τοπικού τηλεοπτικού σταθμού και με στόχο να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές για να αποφευχθούν ατυχήματα στο μέλλον.

«Είναι σαν deja vu», λέει ρεπόρτερ του σταθμού, «αυτός ο αυτοκινητόδρομος μας απασχολεί εδώ και 18 χρόνια! Δεν είμαι μηχανικός αλλά η κοινή λογική λέει πως κάτι στραβό συμβαίνει εδώ».

Ο δρόμος είναι ευθεία για τουλάχιστον οκτακόσια μέτρα πριν τη στροφή και εκτιμάται πως με την άνεση της ευθείας οι οδηγοί ανεβάζουν ταχύτητα. Επίσης υπάρχουν πριν τη στροφή δέντρα οπότε οι οδηγοί δεν βλέπουν τη στροφή μέχρι την που πια βρίσκονται μέσα της ενώ δίπλα υπάρχει άλλος δρόμος που συνεχίζει ευθεία και πιστεύεται πως δημιουργείται η οφθαλμαπάτη πως πρόκειται για τον ίδιο αυτοκινητόδρομο.


Δείτε τις φωτογραφίες