Κηδεύτηκε σήμερα στη γενέτειρά του, την κωμόπολη Καρακάι, στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, με αστυνομικές τιμές, ο 48χρονος αστυνομικός Ντράγκαν Τζούριτς, ο οποίος σκοτώθηκε στην προχθεσινή ένοπλη επίθεση σε αστυνομικό τμήμα της πόλης Ζβόρνικ.

Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, στο αστυνομικό τμήμα εισέβαλε ένοπλος ο 28χρονος Νέρντιν Ίμπριτς και φωνάζοντας «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος”, άνοιξε πυρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Ντράγκαν Τζούριτς και να τραυματιστούν δύο συνάδελφοί του. Ο δράστης σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών.

Στην κηδεία του αστυνομικού, την κυβέρνηση της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος Άντον Κασίποβιτς, ο υπουργός Εσωτερικών Ντράγκαν Λούκατς, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Νέτζο Τρνίνιτς και παρέστησαν η οικογένειά του, συγγενείς και φίλοι, μέλη της Βουλής της Σερβικής Δημοκρατίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων της Βοσνίας και μεγάλος αριθμός πολιτών.

Ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας Μίλοραντ Ντόντικ μετέβη στην κατοικία της οικογένειας του δολοφονηθέντος αστυνομικού και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στη μητέρα και στον αδελφό του.

Η οικογένεια του Ντράγκαν Τζούριτς, το 1992 διέφυγε από την πόλη Μπανόβιτσι. Στον πόλεμο στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη σκοτώθηκε ο πατέρας του και τα λείψανα του δεν έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα.

Η αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες που φέρονται να συνδέονται με τον δράστη της επίθεσης. Οι αρχές της Βοσνίας έχουν δεσμευθεί να ενισχύσουν τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και η αστυνομία.

Ο υπουργός Ασφάλειας Ντράγκαν Μέκτιτς είπε η Βοσνία πρέπει να ξεκινήσει αδυσώπητο αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας και να ερευνήσει τυχόν αδυναμίες του συστήματος ασφαλείας της χώρας.