Αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε σε περιοχή της νότιας Κίνας με την αστυνομία να υποχρεώνει τέσσερις παραβάτες των κανόνων για τον κορονοϊό να «παρελάσουν» ντυμένοι με ειδικές στολές και μάσκες, διαπομπεύοντάς τους δημόσια.

Οι τέσσερις άνδρες κατηγορήθηκαν για λαθραία μεταφορά ανθρώπων στα σύνορα της Κίνας, τα οποία είναι σε μεγάλο βαθμό σφραγισμένα λόγω του κορονοϊού, σύμφωνα με το bbc.com.

Οι τέσσερις παραβάτες «παρέλασαν» συνοδεία αστυνομικών στους δρόμους της πόλης Jingxi στην επαρχία Guangxi φορώντας ειδικές στολές και μάσκες. Η παρέλαση διαπόμπευσης προκάλεσε αντιδράσεις στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των κρατικών μέσων ενημέρωσης.

Κρατούσαν πλακάτ με τα ονόματά τους

Οι εικόνες και το βίντεο του περιστατικού, που έλαβε χώρα στις 28 Δεκεμβρίου, δείχνουν τέσσερις άνδρες με κοστούμια και μάσκες στο πρόσωπο να παρελαύνουν σε μια περιοχή της πόλης υπό το βλέμμα της αστυνομίας.

Κρατούσαν πλακάτ με τα ονόματα και τις φωτογραφίες τους. Μερικοί άνθρωποι διακρίνονταν να παρακολουθούν την «παρέλαση».

Η κρατική εφημερίδα Guangxi Daily είπε ότι η εν λόγω «τιμωρία» απέτρεψε τα εγκλήματα που σχετίζονται με τα σύνορα και ενθάρρυνε τη συμμόρφωση με την πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας.