Σοκαριστικά είναι τα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας μιας πιτσαρίας στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ με ληστές να μπαίνουν στο μαγαζί με σκοπό να πάρουν το ταμείο και τον γιο του ιδιοκτήτη να πυροβολεί έναν από αυτούς στο πρόσωπο. Το σκληρό βίντεο δείχνει το 14χρονο αγόρι να βγάζει ένα όπλο και να πυροβολεί έναν από τους επίδοξους ληστές στο πρόσωπο για να τον εμποδίσει να λεηλατήσει το ταμείο στην πιτσαρία της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 33χρονος ύποπτος μπήκε στην πιτσαρία λίγα λεπτά αφότου συμμετείχε σε μια άλλη ληστεία με στόχο ένα φαρμακείο ένα τετράγωνο πιο πέρα.

Οι ένοπλες ληστείες έχουν εκτοξευθεί πάνω από 40% στη Φιλαδέλφεια, με 2.213 περιστατικά έως τις 13 Δεκεμβρίου, έναντι 1.566 κατά την ίδια περίοδο το 2020.

Δείτε το βίντεο – Προσοχή σκληρές εικόνες

Το βίντεο δείχνει τον μασκοφόρο ληστή να στέκεται στον πάγκο και μετά να πλησιάζει όταν ένας υπάλληλος ανοίγει το ταμείο. Ο υπάλληλος της πιτσαρίας τσακώνεται και ακολουθεί μάχη, με τον ληστή να τραβάει το ταμείο προς το μέρος του για να πιάσει τα χρήματα μέσα.

Εκείνη τη στιγμή, ο 14χρονος γιος του ιδιοκτήτη, ο οποίος φαινόταν να στέκεται πίσω από τον πάγκο, βάζει το χέρι του στα ρούχα του και βγάζει ένα όπλο, το οπλίζει, στοχεύει στον εισβολέα και πατά τη σκανδάλη, χτυπώντας τον τουλάχιστον μία φορά στο πρόσωπο από κοντινή απόσταση.

Η αστυνομία είπε ότι ο τραυματίας ληστής τράπηκε σε φυγή από το σημείο πεζός, αφήνοντας πίσω του ίχνη αίματος.

Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν στην πιτσαρία βρήκαν την επιχείρηση σε κακό χάλι, με σπασμένα γυαλιά, μετρητά και «μεγάλη ποσότητα αίματος» στο πάτωμα, αναφέρει το 6abc.

Δεν ήταν σαφές πόσα χρήματα μπόρεσε να αρπάξει ο ληστής πριν τραπεί σε φυγή.

Ληστεία με πυροβολισμούς

Σε κρίσιμη κατάσταση ο ληστής

Η αστυνομία ακολούθησε τα ίχνη του αίματος, που τους οδήγησαν σε έναν κοντινό σταθμό του μετρό, όπου εντόπισαν τον τραυματισμένο ύποπτο με μία μεγάλη ποσότητα μετρητών στην τσέπη του, ανέφερε το NBC Philadelphia.

«Ακολουθώντας τα ίχνη του αίματος, βρήκαμε επίσης κάποια μετρητά στο μετρό όπου βρέθηκε ο ύποπτος», είπε ο επικεφαλής επιθεωρητής της αστυνομίας της Φιλαδέλφειας Σκοτ ​​Σμολ.

Ο ύποπτος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Τζέφερσον, όπου η κατάσταση του κρίνεται κρίσιμη.

Οι ερευνητές είπαν ότι το βίντεο παρακολούθησης από ένα κοντινό κατάστημα έδειξε ότι ο ύποπτος ήταν μέρος μιας τριάδας που είχε κάνει έφοδο στο φαρμακείο μόλις πέντε λεπτά νωρίτερα. Η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά δύο συνεργούς σε σχέση με αυτό το έγκλημα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί κατηγορίες σε βάρος του 14χρονου αγοριού.