Ο Μάρτιν Σουλτς συγχαίρει τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ μέσω επιστολής που του έστειλε.

Ο κ. Σουλτς, επικεφαλής του Ιδρύματος Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) και πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως η εκλογή του κ. Ανδρουλάκη «είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό σημάδι για τη σχέση μεταξύ των σοσιαλδημοκρατικών Κινημάτων στην Ελλάδα και τη Γερμανία».

«Θα συμβάλει επίσης σε ένα ισχυρότερο σοσιαλδημοκρατικό Κίνημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο», προσθέτει ο ίδιος.

Ολόκληρη η επιστολή του Μάρτιν Σουλτς

«Ως πρόεδρος του Ιδρύματος Friedrich-Ebert-Stiftung (FES), θα ήθελα να σε συγχαρώ για την εκλογή σου ως νέου προέδρου ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ. Σου εύχομαι καλή τύχη.

Η εκλογή σου είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό σημάδι για τη σχέση μεταξύ των σοσιαλδημοκρατικών Κινημάτων στην Ελλάδα και τη Γερμανία – και στις δύο χώρες, καθώς οι σοσιαλδημοκράτες έχουν μακρά, κοινή ιστορία και στενούς δεσμούς. Θα συμβάλει επίσης σε ένα ισχυρότερο σοσιαλδημοκρατικό Κίνημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η εμπειρία σου και ιδιαίτερα η δουλειά σου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχουν δείξει ότι είσαι ένας εμπνευσμένος Ευρωπαίος, έτοιμος να επικεντρωθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την ίδρυση του γραφείου του FES στην Ελλάδα το 2012, η συνεργασία μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών σοσιαλδημοκρατών, εντείνεται συνεχώς. Η ομάδα του FES στην Αθήνα, προσβλέπει σε γόνιμη και στενή συνεργασία με τους Έλληνες σοσιαλδημοκράτες υπό την ηγεσία σου. Παρακαλώ να μη διστάσεις να επικοινωνήσεις, τόσο με εμένα, όσο και με τον διευθυντή του γραφείου μας στην Αθήνα κ. Arne Schildberg, ώστε να συζητήσουμε μελλοντικές συνέργειες.

Ανυπομονώ να σε συναντήσω σύντομα,

Φιλικούς χαιρετισμούς,

Μάρτιν Σουλτς».