Σε μια Αμερική πιο διχασμένη από ποτέ οι Μπάιντεν προωθούν τον κατευνασμό, τουλάχιστον συμβολικά, καθώς πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σχολιάζει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή το γεγονός πως στο χριστουγεννιάτικο δέντρο τους, στον Λευκό Οίκο, ανάμεσα στα στολίδια περιλαμβάνεται και μια φωτογραφία… των Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης σήμερα, οι δημοσιογράφοι διέσχισαν έναν Λευκό Οίκο πλούσια διακοσμημένο και φωταγωγημένο για τα Χριστούγεννα, σε παραδοσιακό στιλ.

Είδαν ένα αντίγραφο του κτιρίου φτιαγμένο από μελόψωμο με μπαχαρικά, ένα τραπέζι στρωμένο για το εορταστικό γεύμα έως και κάλτσες με τα ονόματα των εγγονιών των Μπάιντεν, αναφέρει το AFP και αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στον λευκό οίκο

Ωστόσο, αυτό που αναμφίβολα προσέλκυσε περισσότερο από όλα την προσοχή στη διακόσμηση, την επίβλεψη της οποίας είχε η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν, είναι μικρές πινελιές που θυμίζουν τους προηγούμενους ενοίκους του Λευκού Οίκου.

Οι Μπάιντεν έβαλαν ένα κάδρο με μια φωτογραφία του ζεύγους Τραμπ ανάμεσα στις φωτογραφίες άλλων προεδρικών οικογενειών που στολίζουν ένα από τα χριστουγεννιάτικα δέντρα τους.

Από τη διακόσμηση αυτή δεν έλειψαν και ευχετήριες κάρτες που είχε υπογράψει ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά το ρεπορτάζ του ίδιου Μέσου.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στον λευκό οίκο

Οι Τραμπ είχαν αγνοήσει το πρωτόκολλο του Λευκού Οίκου

Και τα παραπάνω παρά τον ανταγωνισμό μεταξύ του τέως και του νυν προέδρου.

Ο Τζο Μπάιντεν δεν αναφέρει ποτέ το όνομα του προκατόχου του, τον οποίο αποκαλεί «ο άλλος». Και ο Τραμπ συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι… κέρδισε τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Εξάλλου, μόλις οι Τραμπ εγκαταστάθηκαν στον Λευκό Οίκο, αγνόησαν ορισμένες συνήθεις τακτικές που σηματοδοτούν την ευγένεια στη μεταβίβαση της εξουσίας, σύμφωνα, πάντα, με το AFP. Συγκεκριμένα, δεν κάλεσαν τους προκατόχους τους για τσάι, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ δεν προσκάλεσε και τον Μπαράκ Ομπάμα στην επίσημη τελετή για την ανάρτηση του επίσημου πορτραίτου του τελευταίου.