Σε ψυχιατρείο με κρίσεις πανικού φαίνεται να είχε νοσηλευθεί ο 28χρονος συγκυβερνήτης Αντρέα Λούμπιτς που έριξε ηθελημένα το αεροπλάνο της Germanwings προκαλώντας πόνο και φρίκη.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης ο συγκυβερνήτης κάποια στιγμή διέκοψε την εκπαίδευση του και μπήκε σε ψυχιατρείο για έξι μήνες έχοντας κρίσεις πανικού και φόβου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild ο συγκυβερνήτης αντιμετώπιζε και πάλι βαριά κατάθλιψη γιατί είχε προβλήματα στην σχέση του, ενώ είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο.

Οι αστυνομικές αρχές κάνουν φύλο και φτερό τα σπίτια σε Ντίσελντορφ και Μονταμπούρ όπου διέμενε ο 28χρονος. Το μαύρο κουτί αποκάλυψε ότι ο 28χρονος κλείδωσε τον πιλότο έξω από το πιλοτήριο και ενεργοποίησε το κουμπί πτώσης του αεροσκάφους και οι αρχές έκαναν μια σημαντική ανακάλυψη σε ένα από τα σπίτια όπου έμενε ο Λούμπιτς κοντά στα σύνορα με την Γαλλία.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Daily Mail ο 28χρονος, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρία συμμαθήτριάς του, πάλευε με την κατάθλιψη, είχε υποστεί ερωτική απογοήτευση. Ο Λούμπιτς μοιραζόταν έως πρόσφατα το διαμέρισμά του με την φίλη του και εκεί σύμφωνα με την αστυνομιά βρέθηκε κάποιο σημαντικό εύρημα το οποίο πάντως δεν είναι σημείωμα αυτοκτονίας.

Ξεκίνησε να εργάζεται για την αεροπορική εταιρεία Germanwings τον Σεπτέμβριο του 2013, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του. Είχε συμπληρώσει 630 ώρες πτήσης.

Η καταγωγή του ήταν από το Μονταμπόρ στη Ρηνανία – Παλατινάτο της Γερμανίας.

Ο Αντρέας Λούμπιτς ζούσε με τους γονείς του στο Μονταμπούρ και παράλληλα διατηρούσε ένα σπίτι στο Ντύσελντορφ, αναφέρει η βρετανική Telegraph.

Ο Λούμπιτς ξεκίνησε την εκπαίδευσή του το 2008 και αρχικά εργάστηκε ως αεροσυνοδός.

Είχε διακόψει προσωρινά την εκπαίδευσή του το 2009 για να τη συνεχίσει λίγους μήνες αργότερα.

Δημοσιογράφος του Spiegel ανέφερε ότι φίλοι του Λούμπιτς λένε ότι το 2009 έπασχε από κατάθλιψη ή υπερκόπωση και γι’ αυτό σταμάτησε προσωρινά την εκπαίδευσή του.