Η Jennifer και η Jordan Turpin έζησαν χρόνια ξυλοδαρμών, λεκτικής κακοποίησης και πείνας στο σπίτι των γονιών τους, το «σπίτι της φρίκης» όπως αποκαλείται από αμερικανικά ΜΜΕ. Έφτασαν ακόμη και στο σημείο να σκεφτούν την αυτοκτονία προτού καταφέρουν να αποδράσουν.

«Υπήρχε πολλή πείνα», δήλωσε η 33χρονη Jennifer, η μεγαλύτερη από τα 13 παιδιά Turpin, σε μια συνέντευξη στη δημοσιογράφο Diane Sawyer για το δίκτυο ABC. «Έπρεπε να βρω πώς θα φάω. Έτρωγα είτε κέτσαπ είτε μουστάρδα και πάγο».

Η κατάσταση χειροτέρευσε, σύμφωνα με την Jennifer, όταν οι γονείς μετέφεραν τα περισσότερα παιδιά τους σε ένα απομονωμένο τρέιλερ στην ιδιοκτησία τους στο Τέξας το 2007, εγκαταλείποντάς τα εγκλωβισμένα και χωρίς τροφή.

Σύμφωνα με την ίδια, οι γονείς της πήγαιναν μια μικρή ποσότητα τροφίμων κάθε εβδομάδα – αλλά κάποιες φορές το ξεχνούσαν. «Προσπαθούσα να τα κάνω να διαρκέσουν όσο γίνεται περισσότερο και να βεβαιωθώ ότι είχαμε τουλάχιστον πράγματα να φάμε κάθε ημέρα της εβδομάδας», είπε η Jennifer Turpin.

Οι γονείς, David και Louise Turpin βρίσκονται στη φυλακή, τα σημάδια της κακοποίησης όμως παραμένουν.

«Φοβόμουν να κάνω ένα μικρό λάθος. Αν το έκανα θα με έδερναν μέχρι να ματώσω»

Η οικογένεια ζούσε αρχικά σε μια «καλή γειτονιά», αλλά μετακόμισε σε μια περισσότερο απομονωμένη το 1999, με τους γονείς να παραμελούν ολοένα και περισσότερο το σπίτι και τα παιδιά τους. Η Jennifer Turpin εξήγησε ότι τα παιδιά δεν πήγαιναν σχολείο – την ίδια την άφησαν να πάει μέχρι την τρίτη δημοτικού – και ζούσαν διαρκώς υπό τον φόβο βίαιων ξυλοδαρμών.

«Ποτέ δεν ήξερα ποια πλευρά της θα πετύχαινα. Αν τη ρωτούσα κάτι, θα με αποκαλούσε ηλίθια… και θα με έριχνε στο έδαφος ή θα ήταν καλή και θα απαντούσε», εξήγησε για τη μητέρα της.

Η μητέρα Louise Turpin στο δικαστήριο
Η μητέρα Louise Turpin στο δικαστήριο

Τα παιδιά τιμωρούνταν για το παραμικρό, με τη μητέρα να πετά ένα από τα παιδιά από τις σκάλες επειδή μπήκε στο υπνοδωμάτιό της και τον πατέρα να χρησιμοποιεί ζώνες και ράβδους για να τους δέρνει μέχρι να ματώσουν. «Φοβόμουν να κάνω ένα μικρό λάθος. Αν το έκανα θα με έδερναν μέχρι να ματώσω».

Ο πατέρας David Turpin στο δικαστήριο
Ο πατέρας David Turpin στο δικαστήριο

Η οικογένεια μετακόμισε στην Καλιφόρνια το 2010, όπου η κακοποίηση συνεχίστηκε. Στα κορίτσια απαγορευόταν σε μεγάλο βαθμό να βγαίνουν από το σπίτι και οι γονείς άρχισαν να δένουν κάποια από τα παιδιά στα κρεβάτια τους.

Η απόδραση

Η Jordan Turpin είπε ότι η μητέρα της προσπάθησε να την πνίξει. Τότε ήταν που άρχισε να σχεδιάζει την απόδραση.

Στις 14 Ιανουαρίου 2018, η Jordan συνειδητοποίησε ότι ο χρόνος τελείωνε όταν άκουσε τους γονείς της να σχεδιάζουν να μετακομίσουν στην Οκλαχόμα. «Την επόμενη ημέρα μετακομίζαμε. Ήταν κυριολεκτικά ή τώρα ή ποτέ», είπε.

Βγήκε από ένα παράθυρο και κάλεσε την αστυνομία. Μέσα σε δύο ώρες οι αστυνομικοί έπαιρναν τους κακοποιητικούς γονείς της.

Γειτόνισσα αφήνει έναν μεγάλο αρκούδο στο σπίτι στην Καλιφόρνια όπου ζούσαν τα 13 παιδιά, μετά τη σύλληψη των γονιών
Γειτόνισσα αφήνει έναν μεγάλο αρκούδο στο σπίτι στην Καλιφόρνια όπου ζούσαν τα 13 παιδιά, μετά τη σύλληψη των γονιών

Μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο με τα αδέρφια της, η Jordan Turpin λέει ότι επιτέλους βγήκε έξω σε ένα πάρκο. «Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη γιατί μπορούσα να μυρίσω το χορτάρι. Πώς θα μπορούσε ο παράδεισος να είναι καλύτερος από αυτό;».

Με τον τίτλο «Απόδραση από το σπίτι της φρίκης», η συνέντευξή τους έχει προγραμματιστεί να παίξει στο ABC σήμερα, Παρασκευή.