Τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν ορκιστεί να παρέμβουν και να βοηθήσουν τη Βασίλισσα Ελισάβετ «όσο χρειαστεί», καθώς η 95χρονη μονάρχης αναμένεται να περιορίσει τα καθήκοντά της μέχρι την άνοιξη, καθώς οι γιατροί τη συμβούλευσαν να ξεκουράζεται, αποκάλυψαν πηγές στη βρετανική Mirror.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ συνεχίζει να βρίσκεται στο Κάστρο του Ουίνδσορ αφού αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τη λειτουργία της Κυριακής για την Ημέρα Μνήμης προς τιμήν των πεσόντων των ενόπλων δυνάμεων από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανέλαβε δράση για να μετριάσει τις ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας, αφού ανακοίνωσε ότι η 95χρονη είχε υποστεί μια «ατυχή» καταπόνηση στην πλάτη, η οποία την άφησε «βαθιά απογοητευμένη» που έχασε την εκδήλωση.

Οι αυλικοί είναι πλέον κατανοητό ότι τώρα ακολουθούν μια «προσεκτική προσέγγιση» με το ημερολόγιο του κυρίαρχου να προχωρά, χωρίς να αναμένονται δημόσιες δεσμεύσεις για το υπόλοιπο του έτους.

Η βασίλισσα Ελισάβετ

Ποιοι θα βοηθήσουν την 95χρονη μονάρχη

Ο πρίγκιπας Κάρολος, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Εδουάρδος και η σύζυγός του Σόφι, ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον όπως και η σύζυγός του Καρόλου, Καμίλα, δεσμεύτηκαν να φέρουν εις πέρας τα καθήκοντά της και να βοηθήσουν όσο χρειάζεται.

Οι άνθρωποι του παλατιού, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, αναφέρονται στην ομάδα με την ονομασία «οι υπέροχοι επτά».

Οι αξιωματούχοι του παλατιού έχουν επιμείνει ότι η βασίλισσα «δεν έχει πρόθεση να υποχωρήσει» από τα βασιλικά καθήκοντα, αλλά συνειδητοποιεί ότι θα αναλάβει λιγότερα καθήκοντα στο μέλλον.