Έπειτα από την τεράστια επιτυχία που είχαν τα γυμνά ημερολόγια του 2017, του 2019 και του 2021, ο σύλλογος Raising and Giving του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ αποφάσισε να εκδώσει γυμνό ημερολόγιο και το 2022. Μάλιστα, ο σύλλογος ανέφερε πως συνάντησαν δυσκολίες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά τις ξεπέρασαν και προχώρησαν με το πλάνο τους.

Το ημερολόγιο θα περιέχει 13 φωτογραφίες με πρωταγωνιστές τους αθλητές διάφορων σπορ (βόλεϊ, γυναικείο μπάσκετ, αμερικάνικο ποδόσφαιρο, ρυθμική κι ενόργανη γυμναστική, λακρός κ.α.) που ποζάρουν σε γνωστά σημεία του Πανεπιστημίου, όπως είναι το concept αυτής της προσπάθειας. Η φωτογραφία στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πανεπιστήμιου με τους αθλητές να ποζάρουν δίπλα στα αγάλματα προκάλεσε κιόλας εντύπωση.

Φυσικά, η έκδοση του ημερολογίου γίνεται για καλό σκοπό, μιας και το σύνολο των εσόδων θα δοθούν σε τέσσερα φιλανθρωπικά ιδρύματα που επέλεξε ο σύλλογος. Πάντως, στην επίσημη ιστοσελίδα του «Cambirdge Blues Naked Calendar» προειδοποιούν πως όσοι αγοράσουν το ημερολόγιο δεν θα δουν ξανά με τα ίδια μάτια τη φημισμένη αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου.

Στο ημερολόγιο του 2022 συμμετείχαν 78 αθλητές από 12 ομάδες του διάσημου Πανεπιστημίου. Όπως εξήγησε ο φωτογράφος Άντριου Γουίλκινσον, που οργάνωσε τη φωτογράφιση, όλα έγιναν άκρως επαγγελματικά και με μεγάλη προσοχή. «Κάναμε διορθώσεις ακόμα και εκατοστών προκειμένου να βγουν οι σωστές πόζες» είπε χαρακτηριστικά.

Αρχικά, οι πρόβες έγιναν με ρούχα και στη συνέχεια οι αθλητές – μοντέλα τα έβγαλαν όταν τελειοποίησαν τις πόζες τους. Η φωτογράφιση κράτησε για περίπου 15 λεπτά. Μάλιστα, προκειμένου να μην… ξεφύγει η κατάσταση ο Γουίλκισον ανέφερε πως ο αθλητικός εξοπλισμός αποτέλεσε ένα σημαντικό βοήθημα ώστε οι φοιτητές να καλύψουν τα επίμαχα σημεία των σωμάτων τους.

Το ημερολόγιο των αθλητών του Κέιμπριτζ θα κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες με τα έσοδα να κατευθύνονται στα ιδρύματα Jimmy’s Cambridge, Teenage Cancer Trust, Student Minds και Rainforest Trust.