Σε αυτοκίνητα νοσηλεύονται ασθενείς με κορονοϊό, που μάλιστα χρειάζονται οξυγόνο, στη Ρουμανία, όπου η covid-19 χτυπάει τη χώρα ανελέητα και τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν τεράστια πίεση.

Η πανδημία είναι σε έξαρση, τα κρούσματα αυξάνονται και τα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα είναι εξαιρετικά χαμηλά, με τη χώρα να κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρει το news.fox-24.com, η Ρουμανία μετρά εκατοντάδες νεκρούς κάθε μέρα και σε συνδυασμό με τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και τις ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και υποδομές, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα είναι οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στο Μπουζάου, όπου τα νοσοκομεία είναι τόσο γεμάτα, που οι γιατροί αναγκάζονται να αφήνουν τους ασθενείς σε αυτοκίνητα στο πάρκινγκ, όπου τους χορηγείται οξυγόνο.

Δραματική η κατάσταση στη Ρουμανία – Ασθενείς Covid σε ΙΧ με οξυγόνο γιατί δεν υπάρχουν κρεβάτια

Οι γιατροί κάνουν λόγο για δραματική κατάσταση με πολλούς από τους ασθενείς στο πάρκινγκ να είναι ανεμβολίαστοι και να φτάνουν καθυστερημένα στο νοσοκομεία, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα επίπεδα οξυγόνου τους είναι μόλις στο 50% και οι πνεύμονές τους είναι κατεστραμμένοι.

«Είναι συνδεδεμένη με οξυγόνο, ξενυχτήσαμε στο αμάξι μας, δεν έχουμε πια βενζίνη. Στο σπίτι την περιέθαλψα για έξι μέρες. Ήταν πεισματάρα, μετανιώνει τώρα που δεν εμβολιάστηκε» λέει η κόρη ασθενούς.