Ρίγη συγκίνησης διαπερνούν την Αυστραλία και τον κόσμο μετά τη διάσωση της 4χρονης Κλίο Σμιθ η οποία είχε απαχθή και κρατούνταν σε ένα κλειδωμένο σπίτι στο Carnarvon. Η αυστραλιανή αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα μια ηχητική ηχογράφηση της στιγμής που εντόπισε την τετράχρονη συμπεριλαμβάνοντας και των πρώτων λέξεων που είπε η μικρή στους αστυνομικούς που την βρήκαν.

«Την έχουμε, την έχουμε», λέει ένας αξιωματικός πριν ρωτήσει το παιδί ποιο είναι το όνομά του.

«Με λένε Κλίο», απαντά το παιδί, με την χαρά των αστυνομικών να μην κρύβεται και να της απαντάνε «γεια σου Κλίο!»

Η Κλίο εξαφανίστηκε από τη σκηνή της οικογένειάς της σε ένα κάμπινγκ στις 16 Οκτωβρίου, πυροδοτώντας μια τεράστια έρευνα. Για την απαγωγή της θα απαγγελθούν κατηγορίες σε έναν 36χρονο. Αυτό είναι πιθανό να γίνει αργότερα σήμερα το απόγευμα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Εν τέλει το κορίτσι βρέθηκε σε ένα σπίτι στο Carnarvon, περίπου έξι λεπτά οδικώς από το σπίτι της οικογένειάς της. Ο ντετέκτιβ Κάμερον Μπλέιν, ένας από τους αστυνομικούς που τη βρήκαν, είπε ότι η Κλίο ήταν σε εγρήγορση και γνώριζε τη στιγμή που διασώθηκε.

«Ήταν εκπληκτικό να τη βλέπεις να συμπεριφέρεται όπως ένα κανονικό τετράχρονο παιδί»

Τα φώτα στο σπίτι ήταν αναμμένα και εκείνη έπαιζε με τα παιχνίδια όταν την εντόπισαν οι αστυνομικοί. Οι αρχές λένε ότι ο άνδρας που βρίσκεται υπό κράτηση δεν έχει καμία σχέση με την οικογένεια Σμιθ.

Ο ντετέκτιβ Ροντ Ουάιλντ είπε στους δημοσιογράφους ότι πιθανότατα θα του απαγγελθούν κατηγορίες σήμερα το απόγευμα. Πρόσθεσε ότι ο άνδρας είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο αφού προσπάθησε να βλάψει τον εαυτό του ενώ βρισκόταν υπό κράτηση.

Ο ντετέκτιβ Μπλέιν είπε στους δημοσιογράφους τη χαρά και την ανακούφισή του που βρήκε το παιδί ζωντανό και καλά. «Ήταν εκπληκτικό να τη βλέπεις να συμπεριφέρεται όπως ένα κανονικό τετράχρονο παιδί», είπε.

Η αστυνομία πρόσθεσε ότι η οικογένεια θα λάβει συμβουλές για τα επόμενα βήματα της έρευνας.

Ο ντετέκτιβ Ουάιλντ είπε ότι είχαν ειδικούς που θα έπαιρναν συνέντευξη από την Κλίο, προειδοποιώντας ότι έπρεπε να γίνει πολύ προσεκτικά και ότι μπορεί να χρειαστούν μέρες μέχρι να μπορέσουν να πάρουν οποιαδήποτε πληροφορία από αυτήν.

Η αστυνομία δεν κατονόμασε επίσημα τον άνδρα που είναι ύποπτος ότι την άρπαξε.