Η χρήση από την Ουκρανία τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) στη σύγκρουση στο Ντονμπάς είναι αμυντική και δεν παραβιάζει καμία συμφωνία, δήλωσε την Παρασκευή ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Όταν ο ουκρανικός στρατός αισθάνεται την ανάγκη να υπερασπιστεί την επικράτειά του, το κάνει», πρόσθεσε ο Ζελένσκι, σε δηλώσεις του αναρτήθηκαν στον επίσημο ιστότοπο της προεδρίας.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη η Ρωσία διεμήνυσε ότι οι φόβοι της σχετικά με την απόφαση της Τουρκίας να πουλήσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη κρούσης στο Κίεβο επαληθεύονται και ότι τα drones αυτά κινδυνεύουν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία.

Προηγήθηκε η χρήση, από τις κυβερνητικές δυνάμεις της Ουκρανίας, ενός Bayraktar TB2, για να πλήξουν μια θέση που ελέγχεται από φιλορώσους αυτονομιστές.

Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι ανέπτυξε το drone για να αναγκάσει τους αυτονομιστές να παύσουν πυρ και ότι το drone κατέστρεψε μια μονάδα πυροβολικού τους χρησιμοποιώντας μια κατευθυνόμενη βόμβα.