Ο πρώην Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ είχε χθες επαφές στην πρωτεύουσα της Λιβύης για ζητήματα διμερούς συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και της παιδείας καθώς και για ενδεχόμενες γερμανικές επενδύσεις στο πεδίο της ενέργειας, μετέδωσε το λιβυκό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Jana.

Ο Σρέντερ συναντήθηκε με τον Λίβυο πρωθυπουργό αλ Μπαγκντάντι Άλι αλ Μαχμούντι με τον οποίο συζήτησε σχετικά με το σχεδιασμό ενός πολιτιστικού φεστιβάλ των δύο χωρών, αλλά και την επέκταση των υποδομών τεχνικής εκπαίδευσης στη Λιβύη. Σε συναντήσεις του με άλλους Λίβυους αξιωματούχους ο Σρέντερ έθιξε πιθανές επενδύσεις από γερμανικές εταιρίες σε ενεργειακούς τομείς στη Λιβύη, περιλαμβανομένων των τομέων του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και των ανανεώσιμων πηγών.

Δεν έγινε σαφές εάν υπήρξε κάποια νύξη στις συναντήσεις του πρώην καγκελάριου για το θέμα των δύο Λίβυων οι οποίοι δικάζονται στο Βερολίνο με την κατηγορία ότι κατασκόπευαν εξόριστους συμπατριώτες τους στη Γερμανία για λογαριασμό της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας τους.