Νεκρή είναι μια γυναίκα από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες την Σικελία. Το θύμα προσπάθησε να βγει από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην κωμόπολη Γκραβίνα, έξω από την Κατάνη.

Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβέστες, καραμπινιέροι και ασθενοφόρα, σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Πρόκειται για το δεύτερο θύμα της κακοκαιρίας, καθώς τη Δευτέρα έχασε τη ζωή του ένας 67χρονος. Όλες οι κεντρικές περιοχές της Κατάνης έχουν πλημμυρίσει εξαιτίας της νεροποντής η οποία ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης (26/10). Καλύφθηκε από το νερό και η γνωστή αγορά Πεσκερία, ενώ σε πολλές ιστορικές συνοικίες της πόλης έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Δρόμοι ποτάμια και κατολισθήσεις

Όπως φαίνεται από τα βίντεο που δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ορμητικά ποτάμια, με το νερό να καλύπτει οδόστρωμα και πεζοδρόμια.

Στην Καλαβρία, έξω από την πόλη Κοζέντσα, λόγω του κύματος κακοκαιρίας διεκόπη η κίνηση των οχημάτων στον περιφερειακό δρόμο 107, εξαιτίας κατολίσθησης.