Χωρίς τηλεπικοινωνίες έχει μείνει το Σουδάν μία ημέρα μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα που σημειώθηκε στην αφρικανική χώρα. Την είδηση μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Χάνταθ που ανήκει σε σαουδαραβικά συμφέροντα και εδρεύει στο Ντουμπάι.

Μέχρι στιγμής όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το Reuters δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση ή διάψευση του τηλεπικοινωνιακού μπλακ άουτ.

Στους επτά μέχρι στιγμής οι νεκροί – 140 οι τραυματίες

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από σφαίρες ενώ άλλοι 140 έχουν τραυματιστεί στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν εναντίον της κατάληψης της εξουσίας από τον στρατό στο Σουδάν χθες Δευτέρα (25/10), όπως δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Πραξικόπημα στο Σουδάν

Πραξικόπημα στο Σουδάν: Συγκαλείται το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Σήμερα, Τρίτη (26/10) αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως κεκλεισμένων των θυρών το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για να συζητηθεί το στρατιωτικό πραξικόπημα στο Σουδάν.

Η συνεδρίαση οργανώνεται κατόπιν αιτήματος έξι δυτικών κρατών – Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Νορβηγία, ΗΠΑ, Εσθονία και Γαλλία – διευκρίνισαν πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πραξικόπημα στο Σουδάν