Κι ενώ οργίαζαν οι φήμες για την κατάσταση της υγείας της, από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοινώθηκε πως η βασίλισσα Ελισάβετ πέρασε το βράδυ της Τετάρτης στο νοσοκομείο. Η βασίλισσα υποβλήθηκε σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις και πλέον έχει επιστρέψει στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Η 95χρονη βασίλισσα Ελισάβετ επέστρεψε από το ιδιωτικό νοσοκομείο στο κεντρικό Λονδίνο, το μεσημέρι της Πέμπτης και «έχει καλή διάθεση», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση.

Λίγες ώρες πριν η βασίλισσα είχε ακυρώσει μια επίσκεψη στη Βόρεια Ιρλανδία, γεγονός που είχε πυροδοτήσει τις φήμες σχετικά με την κατάσταση της υγείας της.

Οι γιατροί τη συμβούλευσαν να ξεκουραστεί για μερικές ημέρες ύστερα από ένα φορτωμένο πρόγραμμα δημόσιων εμφανίσεων.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ

«Έπειτα από ιατρικές συστάσεις να ξεκουραστεί για λίγες μέρες, η βασίλισσα πήγε στο νοσοκομείο την Τετάρτη το απόγευμα για κάποιες προληπτικές εξετάσεις, επιστρέφοντας στο κάστρο του Ουίνδσορ το μεσημέρι της Πέμπτης και παραμένει σε καλή διάθεση», ανέφερε η ανακοίνωση των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.

Η βασίλισσα μετέβη με αυτοκίνητο στο νοσοκομείο King Edward VII, που απέχει περίπου 32 χιλιόμετρα από το κάστρο του Ουίνδσορ, όπου την εξέτασαν ειδικοί, σύμφωνα με το BBC. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η εισαγωγή της στο νοσοκομείο δεν σχετίζεται με τον κορονοϊό.

Η παραμονή της το βράδυ στο νοσοκομείο ειπώθηκε πως αποφασίστηκε για πρακτικούς λόγους και η βασίλισσα επέστρεψε στο γραφείο της για να αναλάβει και πάλι κάποιες όχι και τόσο σημαντικές υποχρεώσεις το απόγευμα της Πέμπτης.

Η Ελισάβετ πέρασε το βράδυ της Τρίτης σε δεξίωση στο Ουίνδσορ υποδεχόμενη επιχειρηματίες όπως ο Μπιλ Γκέιτς. Η βασίλισσα, μαζί με τον γιο της και διάδοχο στον θρόνο, τον 72χρονο πρίγκιπα Κάρολο, καθώς και τον εγγονό της, τον 39χρονο πρίγκιπα Ουίλιαμ, χαιρέτισε τους καλεσμένους, μεταξύ των οποίων ο αμερικανός απεσταλμένος για το κλίμα Τζον Κέρι χωρίς μάσκες, σύμφωνα με το Reuters.

Είναι η πρώτη φορά που η βασίλισσα μένει στο νοσοκομείο από το 2013, όταν εμφάνισε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Σημειώνεται πως πρόσφατα είχε γίνει γνωστό ότι οι γιατροί είχαν συμβουλεύσει τη βασίλισσα να κόψει μια αγαπημένη της συνήθεια: τα βραδινά μαρτίνι. Σύμφωνα με δύο πηγές κοντά στη βασίλισσα, οι γιατροί τη συμβούλεψαν να απέχει από το αλκοόλ με την εξαίρεση ειδικών περιστάσεων για να παραμείνει όσο πιο υγιής γίνεται ενόψει του δύσκολου προγράμματός της το φθινόπωρο και πριν από τον εορτασμό του πλατινένιου Ιωβηλαίου της τον επόμενο Ιούνιο.