Δύσκολα φαίνεται πως είναι τα πράγματα για τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, καθώς οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν να χάνει… έδαφος.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ και η οποία δείχνει με ακόμη πιο ηχηρό τρόπο την μείωση των ποσοστών του AKP.

Τα ποσοστά του κόμματος του Ερντογάν δεν ξεπερνούν το 31,7%, σε αυτό συνυπολογίζονται και οι αναποφάσιστοι, τη στιγμή που το 2002 το κόμμα του συγκέντρωνε το 36%, ενώ τα ποσοστά του είχαν φτάσει μέχρι και στο 52%.

Σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το κόμμα του κυβερνητικού εταίρου Ντεβλέτ Μπαχτσελί (MHP) συγκεντρώνει το 10%, δηλαδή τα κόμματα της συγκυβέρνησης δεν υπερβαίνουν το 42%. Παράλληλα, τα τρία μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης συγκεντρώνουν το 51%, και καταφέρνουν να εκλέξουν πρόεδρο, ενώ και τα 6 κόμματα της αντιπολίτευσης φθάνουν στο 58%.

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές τα χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει το κόμμα του Ερντογάν θα συνεχιστούν λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη γείτονα χώρα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.