Υποβλήθηκαν σήμερα οι υποψηφιότητες για τις εσωκομματικές εκλογές της ΕΔΕΚ, για την ανάδειξη νέου προέδρου του σοσιαλιστικού κόμματος. Τη θέση διεκδικούν ο αναπληρωτής πρόεδρος Μαρίνος Σιζόπουλος και ο αντιπρόεδρος Γιώργος Βαρνάβα.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν την πρώτη Μαρτίου, με στήσιμο καλπών σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, ενώ πρώτη φορά κάλπες θα στηθούν και στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Λονδίνο.

Ο νικητής των εκλογών θα καταλάβει τη θέση του Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα, καταγγέλλοντας υπονόμευσή του από στελέχη του κόμματος.

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος, υποβάλλοντας την υποψηφιότητά του, δήλωσε πως ελπίζει η 1η Μαρτίου, πρώτη ημέρα της άνοιξης, να είναι η αρχή για την ανανέωση και αναγέννηση της ΕΔΕΚ. «Κύριος στόχος είναι το κόμμα, πιστό στις ιδεολογικές παρακαταθήκες του, να γίνει ακόμα πιο αποφασιστικό, διεκδικητικό και αγωνιστικό» είπε ο κ. Σιζόπουλος.

Εξάλλου, ο Γιώργος Βαρνάβα κάλεσε τα μέλη της ΕΔΕΚ να τον εμπιστευθούν, δηλώνοντας ότι η δική του υποψηφιότητα δίνει διέξοδο για την ενότητα και την επανένωση του κινήματος. «Την 1η Μαρτίου όλοι οι ΕΔΕΚίτες θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα συνεχισθεί η διάσπαση του κόμματος ή αν θα επανενωθεί και ποιος μπορεί καλύτερα να το επανενώσει» ανέφερε ο κ. Βαρνάβα.