Ένα βίντεο όπου φαίνεται ένας μαύρος άντρας να σέρνεται έξω από το αυτοκίνητό του από αστυνομικούς, την ώρα που φωνάζει πολλές φορές «είμαι παραπληγικός» ερευνά η αστυνομία στις ΗΠΑ.

Οι εικόνες, οι οποίες καταγράφηκαν από κάμερες στις στολές των αστυνομικών, δείχνει τους τελευταίους να σταματούν τον Clifford Owensby στο Ντέιτον του Οχάιο, τον περασμένο μήνα και να του ζητούν να βγει από το αμάξι για να κάνουν έρευνα για ναρκωτικά.

Ο 39χρονος Owensby αρνείται, λέγοντας πως δεν μπορεί να κουνήσει τα πόδια του. Οι αστυνομικοί επιμένουν ότι πρέπει να βγει έξω και στη συνέχεια τον τραβούν από τα μαλλιά και τους ώμους και τον βγάζουν έξω από το αυτοκίνητο, ενώ εκείνος ουρλιάζει για βοήθεια.

Δείτε το σημείο που τον σέρνουν έξω από το αυτοκίνητο μετά το 13:00 στο παρακάτω βίντεο…

Το αστυνομικό τμήμα του Ντέιτον ανακοίνωσε τώρα πως ερευνά το περιστατικό που έλαβε χώρα στις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το BBC.

Οι αρχές ανέφεραν πως οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον άντρα επειδή έφευγε με το όχημά του από ένα σπίτι, το οποίο είναι ύποπτο ότι χρησιμοποιείται για υπόθεση ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί είπαν ότι βρήκαν μια τσάντα που περιείχε 22.450 δολάρια στο αυτοκίνητο.

Σε βάρος του Owensby δεν έχει ασκηθεί κάποια κατηγορία που να σχετίζεται με ναρκωτικά.

Το σοκαριστικό περιστατικό που κατέγραψαν οι κάμερες

Στη διάρκεια του περιστατικού, ο άντρας αρνείται επανειλημμένως να βγει από το αυτοκίνητο παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί λένε πως θα τον βοηθήσουν.

Ο Owensby ζητά από έναν αστυνομικό κάποια στιγμή να καλέσει έναν ανώτερό του. «Άκου τι θα γίνει, θα σε βγάλω έξω και τότε θα καλέσω έναν ανώτερο», απαντά ο αστυνομικός.

«Μπορείς να συνεργαστείς και να βγεις από το αμάξι ή θα σε σύρω έξω από το αμάξι. Βλέπεις τις δύο επιλογές σου εδώ;», λέει λίγη ώρα αργότερα ο αστυνομικός.

«Ανησυχητικό» χαρακτήρισε το βίντεο ο δήμαρχος του Ντέιτον, Nan Whaley.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανέφεραν επίσης πως ερευνούν το περιστατικό.