Το σπίτι στο Μαϊάμι, όπου ο Αλ Καπόνε άφησε την τελευταία του πνοή το 1947 μετά από καρδιακή ανακοπή, αφού σώθηκε από κατεδάφιση μετά από μια δυναμική εκστρατεία των ντόπιων κατοίκων, πουλήθηκε έναντι 15,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η πώληση έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες αφότου αγοράστηκε από τον προγραμματιστή Τοντ Μάικλ Γκλέιζερ και τον επιχειρηματικό του εταίρο Νέλσον Γκονζάλες τον Αύγουστο έναντι 10,75 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εκείνη την εποχή, ο Γκλέιζερ είπε στη Wall Street Journal για τα σχέδιά του να γκρεμίσει την κατοικία 7.500 τετραγωνικών ποδιών στο Palm Island ώστε να φτιάξει μιας σύγχρονη κατασκευή.

Αλ Καπόνε (Al Capone)

Η διαδικτυακή εκστρατεία για τη σωτηρία της έπαυλης

Παρά την διαβόητη φήμη και το εγκληματικό ιστορικό του Καπόνε, ξεκίνησε μια διαδικτυακή εκστρατεία με περισσότερες από 25.000 υπογραφές ώστε να μην προχωρήσει το σχέδιο του Γκλέιζερ για την κατεδάφιση.

Η βίλα του Αλ Καπόνε στο Μαΐαμι

«Το Μαϊάμι Μπιτς κινδυνεύει να χάσει ένα σημαντικό μέρος όχι μόνο της τοπικής μας ιστορίας, αλλά της ιστορίας των ΗΠΑ, εάν επιτραπεί να προχωρήσει αυτή η κατεδάφιση», ανέφεραν οι διοργανωτές του petition. «Η απώλεια αυτής της έπαυλης-ορόσημο για την περιοχή και η αντικατάστασή της με ένα νέο τεράστιο οίκημα θα έχει μακροπρόθεσμο αρνητικό αντίκτυπο στην κοινότητα».

Η αναφορά οδήγησε τους νέους ιδιοκτήτες να αποσύρουν την αίτησή τους στην τοπική επιτροπή, η οποία θα είχε αποφασίσει εάν το σπίτι θα μπορούσε να γκρεμιστεί, στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Αλ Καπόνε (Al Capone)

Σε μια συνέντευξη στη Miami Herald, παρομοίασαν την πρόσφατη πώληση του ακινήτου με τη νίκη στο λαχείο.

Ο γκάνγκστερ που γεννήθηκε στο Μπρούκλιν αγόρασε το σπίτι με τα επτά υπνοδωμάτια και τα επτά μπάνια το 1928 για 40.000 δολάρια. Η έπαυλη χτίστηκε το 1922.

Πλήρως ανακαινισμένο και ανακαινισμένο το 2015, το σπίτι μπαίνει και βγαίνει στην αγορά από το 2018 (όπως και άλλα σπίτια του μαφιόζου).

Η βίλα του Αλ Καπόνε στο Μαΐαμι

Το παραθαλάσσιο αρχοντικό σε ισπανικό αποικιακό στιλ διαθέτει θέα στον κόλπο Biscayne και διαθέτει ιδιωτική παραλία, πύλη και πισίνα μεγέθους 30χ60 ποδιών.