Κρατώντας αγκαλιά τα νεογέννητα μωρά τους, με τα πρόσωπά τους πλημμυρισμένα από απέραντη αγάπη αλλά και λύπη, οι εικόνες αυτές αποτυπώνουν τους συντετριμμένους γονείς που αποχαιρετούν τα παιδιά τους πριν καλά καλά αυτά προλάβουν να δουν τον κόσμο.

Ο οργανισμός «Now I Lay Me Down To Sleep» στέλνει φωτογράφους στα μαιευτήρια ή τα νοσοκομεία, με σκοπό να συναντήσουν τους γονείς και να απαθανατίσουν τις τελευταίες στιγμές με τα βρέφη τους, που θα φύγουν από τη ζωή πρόωρα.

Σκοπός είναι να δημιουργήσουν πορτρέτα -κειμήλια για τους γονείς σε μία προσπάθεια να απαλύνουν τον πόνο της απώλειας.

Ο εν λόγω οργανισμός, ιδρύθηκε πριν από δέκα χρόνια στις ΗΠΑ, έχει 1.650 εθελοντές σε 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. «Η αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε τους γονείς που υποφέρουν από την απώλεια του βρέφους τους, χαρίζοντάς τους μια επαγγελματική προσωπογραφία του» γράφει χαρακτηριστικά ο οργανισμός στο επίσημο σάιτ του.

Ο οργανισμός ιδρύθηκε από την Cheryl Haggard, η οποία έχασε το νεογέννητο γιο της, το 2005. Ο Maddux γεννήθηκε με μια πάθηση η οποία τον εμπόδιζε να αναπνέει, αλλά και να κινείται. Τότε κάλεσε τον φωτογράφο, Sandy Puc, για να τους φωτογραφίσει μαζί, λίγο πριν τον αποχαιρετήσει για πάντα.