Τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ισπανία μειώθηκαν σε λιγότερα από 50 ανά 100.000 ανθρώπους την Πέμπτη (7/10), φθάνοντας το επίπεδο που θεωρείται «χαμηλού κινδύνου» από το υπουργείο Υγείας, για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο.

Πάνω από τα ¾ του ισπανικού πληθυσμού έχουν πλέον εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19 και οι περισσότεροι περιορισμοί στις κοινωνικές δραστηριότητες ήρθησαν πρόσφατα, αν και οι μάσκες παραμένουν υποχρεωτικές σε κλειστούς χώρους, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Το υπουργείο Υγείας επεσήμανε, πως τις τελευταίες 24 ώρες κατέγραψε 1.807 κρούσματα, αριθμός που ανεβάζει το σύνολο στα 4,97 εκατομμύρια από την έναρξη της πανδημίας. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 23, φτάνοντας τους 86.701.

Ο μέσος κυλιόμενος όρος των τελευταίων 14 ημερών έπεσε σε 49 κρούσματα ανά 100.000 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία, υποχωρώντας σε κάτω από 50 για πρώτη φορά από τις 27 Ιουλίου 2020, σύμφωνα με το Reuters. Τότε, η Ισπανία είχε μόλις βγει από ένα από τα αυστηρότερα lockdown της Ευρώπης, που μείωσε τον αριθμό των νέων κρουσμάτων σταδιακά, γράφει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων.

Ωστόσο, η μετάδοση του ιού είχε επανέλθει, μολύνοντας εκατομμύρια ανθρώπους σε τέσσερα διαδοχικά κύματα και αυξάνοντας τη συχνότητα σε ρεκόρ 900 μολύνσεων ανά 100.000 άτομα στα τέλη Ιανουαρίου, πριν ξεκινήσει η εκστρατεία εμβολιασμού.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.