Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Εμανουέλ Μακρόν συναντά αντιδράσεις από τον κόσμο, έχοντας μάλιστα δεχτεί έντονη κριτική τους τελευταίους μήνες για τους χειρισμούς του στο ζήτημα της οικονομίας και της πανδημίας.

Ένα άτομο συνελήφθη γιατί πέταξε ένα αντικείμενο που έμοιαζε με αυγό στον πρόεδρο της Γαλλίας. Το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε στη Λυών της Γαλλίας σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με το Sputnik.

«Ταξιδεύοντας στη Λυών, ο Εμανουέλ Μακρόν έπεσε θύμα μιας επίθεσης με αυγό. Ένας νεαρός άντρας συνελήφθη από τις δυνάμεις ασφαλείας», αναφέρει ένα tweet με το βίντεο από το περιστατικό.

Η αντίδραση του Εμανουέλ Μακρόν

Στο βίντεο φαίνεται ο Μακρόν να περπατά, περικυκλωμένος από σωματοφύλακες, και ένα αντικείμενο που μοιάζει με αυγό πέφτει πάνω του, χωρίς πάντως να σπάσει. Ο γάλλος πρόεδρος γυρνά για να δει τι έχει συμβεί. Το άτομο που καταγράφει το περιστατικό γυρνά την κάμερα και φαίνεται δύο άντρες των δυνάμεων ασφαλείας να κρατούν ένα άτομο.

«Αν έχει κάτι να μου πει, ας έρθει. Θα πάω να τον δω μετά», είπε ο Μακρίν αμέσως μετά το περιστατικό.

Το… χαστούκι στον Μακρόν

Ένα παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από λίγο καιρό, όταν ένας νεαρός άντρας φάνηκε να χαστουκίζει τον Εμανουέλ Μακρόν κατά της περιοδείας του σε περιοχή της νότιας Γαλλίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος είχε επισκεφτεί το Τεν λ’ Ερμιτάζ και πλησίασε σε ένα πλήθος που είχε συγκεντρωθεί πίσω από μεταλλικά κιγκλιδώματα. Στη συνέχεια είχε σύντομη συνομιλία με έναν άνδρα που φορούσε χακί μπλουζάκι, είχε μαύρα γένια και μακριά μαλλιά.

Λίγο αργότερα, όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο, ο άνδρας μοιάζει να τον χτυπά στο πρόσωπο, με το περιβάλλον του Μακρόν να κάνει λόγο για μια «απόπειρα χαστουκιού».