Ο 18χρονος Timur Bekmansurov φέρεται να είναι ο δράστης της φρικτής επίθεσης που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο πανεπιστήμιο της πόλης Περμ της Ρωσίας με απολογισμό οκτώ νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Ο Bekmansurov, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, που επικαλείται η Metro, είχε ανεβάσει στα social media μια φωτογραφία του στην οποία πόζαρε με τουφέκι, κράνος και πυρομαχικά και έγραφε ότι το πανεπιστήμιο «είχε διαπράξει ένα σοβαρό λάθος» πριν από 4 χρόνια. «Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντα σκεφτόμουν το θάνατο. Δεν ξέρω πόσους μπορώ να σκοτώσω αλλά θα προσπαθήσω να πάρω μαζί μου όσο το δυνατόν περισσότερους» φέρεται να έχει γράψει μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πρόκειται για έναν 18χρονο φοιτητή, ο οποίος νωρίτερα είχε ανεβάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία του στην οποία πόζαρε με τουφέκι, κράνος και πυρομαχικά.

Το τοπικό 59.ru news ανέφερε, σύμφωνα με τους themoscowtimes ότι στην ανάρτησή του ο ένοπλος δράστης περιγράφει με λεπτομέρειες το πλάνο και το κίνητρό του για την αιματηρή επίθεση.

«Αυτό που συνέβη δεν ήταν μια τρομοκρατική επίθεση (τουλάχιστον από νομική άποψης). Δεν ήμουν μέλος κάποιος εξτρεμιστικής οργάνωσης, δεν είμαι θρησκευόμενος και είμαι απολιτίκ. Κανείς δεν ήξερε τι επρόκειτο να κάνω, τα έκανα όλα μόνος μου» γράφει ο Bekmansurov και προσθέτει ότι «ήταν γεμάτος μίσος» και μάζευε λεφτά εδώ και καιρό για να αγοράσει τα πυρομαχικά.

Ρωσία: Πηδούσαν από τα παράθυρα για να σωθούν – Σοκαριστικά βίντεο

Από οπτικό υλικό που προέβαλαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης φαίνονται φοιτητές να πηδούν από τα παράθυρα του πρώτου ορόφου του κτιρίου και να τρέχουν για να διαφύγουν από τον ένοπλο, ο οποίος, σύμφωνα με την Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, συνελήφθη και κατά τη σύλληψή του τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ria.

Το πανεπιστήμιο Perm State βρίσκεται σε απόσταση 1.300 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας.

Σύμφωνα με την Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, η οποία χειρίζεται τις έρευνες για μεγάλα εγκλήματα, ο ένοπλος ήταν φοιτητής του συγκεκριμένου πανεπιστημίου.

Η Ρωσία έχει αυστηρούς περιορισμούς σχετικά με την οπλοκατοχή από πολίτες, αλλά κάποιες κατηγορίες όπλων διατίθενται προς πώληση, όπως όπλα για κυνήγι, για νόμιμη άμυνα ή για αθλήματα, αν οι επίδοξοι κάτοχοί τους περάσουν τις απαραίτητες εξετάσεις.