Η ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο (KFOR),θα συνεχίσει να διατηρεί ένα ασφαλές περιβάλλον και να εγγυάται την ελεύθερη κυκλοφορία για όλους, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γένς Στόλτενμπεργκ, στη διάρκεια επίσκεψης στην Πρίστινα.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ υπενθύμισε ότι το ΝΑΤΟ πριν από 16 χρόνια έφθασε στο Κόσοβο και τόνισε ότι το Κόσοβο σήμερα είναι διαφορετικός τόπος, ειρηνικός, σταθερός με ολοένα περισσότερη ευημερία.

«Υπό τη σαφή εντολή των Ηνωμένων Εθνών, η αποστολή μας βοήθησε να μετατραπεί το Κόσοβο σε ένα ασφαλέστερο μέρος. Κι αυτό βοήθησε τα Δυτικά Βαλκάνια να γίνουν σταθερότερα. Η KFOR θα συνεχίσει να διατηρεί ένα ασφαλές περιβάλλον και να εγγυάται την ελεύθερη κυκλοφορία για όλους στο Κόσοβο», επισήμανε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Ο διοικητής της KFOR, υποστράτηγος Φραντσέσκο Πάολο Φιλιουόλο, καλοσώρισε τον ΓΓ του ΝΑΤΟ στην Πρίστινα, σύμφωνα με ανακοίνωση της KFOR και τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις, όσον αφορά την ασφάλεια και την κοινωνικο-πολιτική κατάσταση στο Κόσοβο.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ συναντήθηκε επίσης, με εκπροσώπους της διεθνούς κοινότητας στο Κόσοβο, και με την ευκαιρία αυτή υπογράμμισε τη σημασία της ολοκληρωμένης προσέγγισης και της αμοιβαίας συνεργασίας μεταξύ των οργανισμών της διεθνούς κοινότητας, με στόχο τη βελτίωση της σταθερότητας και της ασφάλειας στο Κόσοβο.

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ είχε επίσης, συναντήσεις με την πρόεδρο του Κοσόβου, Ατιφέτα Γιαχγιάγκα, τον πρωθυπουργό, Ίσα Μουστάφα, τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, Μπράνιμιρ Στογιάνοβιτς και τους διαβεβαίωσε ότι το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να στηρίζει την ασφάλεια στην περιοχή.

Ο κ.Στόλτενμπεργκ είχε ακόμη την ευκαιρία να συζητήσει με στρατιώτες της KFOR, στο στρατόπεδο «Φιλμ Σίτι» στην Πρίστινα.